EtusivuReseptitOta yhteyttä

Taivaallinen alaston banaani-Nutellakakku on kahvipöydän kunkku. Ulkonäöltään ja valmistustavoiltaan yksinkertainen, mutta maultaan sitäkin täyteläisempi täytekakku. Tuore banaani, viettelevä hasselpähkinälevite ja raikas kermavaahto yhdistettynä mehevään ja hiukan mausteiseen banaanikakkupohjaan on täydellinen yhdistelmä. Kakku sopii erinomaisesti kahvipöytään juhlapyhinä, kuten jouluna ja uutena vuotena.

Banaani-Nutellakakku

Yksi 17 cm halkaisijan korkea kakku.

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl soodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl piparkakkumausteseosta (tai 0,5 tl neilikkaa, 1 tl kanelia, 0,5 tl inkivääriä)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 110 g sulaa voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 0,6 dl sour creamia (kermaviili käy!)
  • 2 kpl kananmunia
  • 1,2 dl banaanisosetta (1,5 kpl pientä banaania muussattuna)

Täytteeksi:

  • Nutellaa
  • Banaania
  • Kermavaahtoa (2 dl vispikermaa vaahdotettuna ja kevyesti sokeroituna)

Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sooda, suola, mausteet ja vaniljasokeri omassa kulhossa. Yhdistä toisessa isossa kulhossa sula voi, sokeri, fariinisokeri, sour cream ja kananmunat - sekoita tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet märkiin aineisiin ja nostele sekaisin nuolijalla tai puuhaarukalla.

Muista poistaa leivinpaperi kakun pohjasta ennen täyttämistä!

Kaada leivinpaperilla pohjustettuun ja kevyesti voideltuun 17 cm halkaisijan vuokaan. Voit paistaa kakun myös noin 20 cm halkaisijan vuoassa, jolloin kakusta tulee matalampi. Paista 175-asteessa kypsäksi, noin 45-50 minuuttia. Kakku on kypsä, kun puiseen tikkuun (hammastikku) ei jää märkää taikinaa työnnettäessä se kakun keskelle. Anna kakun jäähtyä noin 30 minuuttia ennen kuin kumoat sen vuoasta pois. Pyöräytä voiveitsellä vuoan reunoja myöten, mikäli kakku ei muuten irtoa.

Nutella, tuore banaani ja kermavaahto ovat loistava yhdistelmä tässä mehevässä kakussa!

Halkaise jäähtynyt kakku kahtia. Poista leivinpaperi kakun pohjasta. Huomioithan, että pohjasta tulee kakun ylin kerros, koska se on paistopinnalta tasainen ja siisti! Levitä kakun väliin tuhti kerros nutellaa, banaaniviipaleita ja kevyesti sokeroitua kermavaahtoa. Aseta toinen puoli varovasti täytteiden päälle. Sivele päälle nutellaa ja kermavaahtoa. Koristele banaanilastuilla ja suklaakastikkeella.

Kakku säilyy jääkaapissa useamman vuorokauden. Voit valmistaa kakun päivää ennen tarjoilua, mutta valmista päällimmäiseksi tuleva kermavaahto vasta vähän ennen tarjoilua – kermavaahto kuivuu jääkaapissa.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, kakku, täytekakku, naked, alaston, cupcake, kuppikakku, helppo, yksinkertainen, banaani, hasselpähkinälevite, nutella, mausteinen, kaneli, neilikka, inkivääri, kuorrutus, koristelu, pursotus, Amerikka, amerikkalainen, joulu, täydellinen, taivaallinen, hyvä, joululeivonta

⇢ Seuraavalla sivulla: Veera leipoo - Sitruunarahkamurupiirakka
⇠ Edellisellä sivulla: Mango-rahkakakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact