EtusivuReseptitOta yhteyttä

Pehmeät sahramimunkit vievät kielen mennessään!

Sahramimunkit

16 kpl.

  • 250 g kevytmaitoa, laktoositonta
  • 1 kpl kananmunia
  • 25 g tuorehiivaa
  • 75 g sokeria
  • 5 g kardemummaa
  • 0,5-1 g sahramia (maun mukaan)
  • N. 450 g vehnäjauhoja
  • Ripaus suolaa
  • 65 g huoneenlämpöistä voita, laktoositonta

Lämmitä maito kevyesti, noin 24-asteiseksi. Lisää maitoon kananmuna, sokeri, kardemumma, sahrami, murennettu hiiva ja vehnäjauhoja 450 grammaa. Sekoita keittiökoneella, koukkuvatkaimella, tai käsin tasaiseksi taikinaksi. Taikinan tulisi olla kiinteää ja kimmoisaa, kevyesti kosteaa mutta ei märkää. Lisää jauhoja tarvittaessa, vähän kerrallaan.

Vaivaa taikinaa koneella noin 4 minuuttia. Lisää paloiteltu voi ja suola. Vaivaa vielä 4 minuuttia tai kunnes voi on sekoittunut taikinaan tasaisesti. Mikäli vaivaat taikinaa käsin, tuplaa ajat! Kaavi taikina kulhon keskelle. Peitä kulho tuorekelmulla tai muovipussilla, niin että se on ilmatiivis. Anna kohota noin 15 minuuttia.

Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa siitä ilmat pihalle. Pöyritä taikina pyöreäksi ja tasaiseksi. Leikkaa taikinasta 16 kpl noin 60 gramman painoista palaa. Pyöräytä palat palloiksi, kaikki 16 kerralla. Aloita seuraava vaihe ensimmäisenä pyöräyttämistäsi paloista, jotka ovat saaneet hetken levätä ja odottaa. Pyöritä taikinapalloista kevyesti pöytää vasten pitkulaisia, noin 20 cm naruja. Yhdistä päät, jotta saat aikaiseksi rinkulamunkin. Painele päät yhteen ja pyöritä yhdistettyä kohtaa kevyesti sormenpäillä. Nosta sahramimunkit öljytyn leivinpaperin päälle tasasin välein kohoamaan. Peitä munkit löyhällä tuorekelmulla, jotta ne eivät kuivahda kohotuksen aikana. Voit myös kohottaa munkit pellin päällä ja pistää koko pellin muovipussin sisälle. Kohota noin 40 minuuttia, kunnes munkit ovat melkein tuplanneet kokonsa. Ota kelmu/muovipussi munkkien päältä pois 10 minuuttia ennen paistoa, jotta pinta kuivahtaa ja siitä tulee paistossa rapeampi.

Paista 180-asteisessa kasviöljyssä noin 2-3 minuuttia per puoli. Muista kääntää! Munkki on kypsä, kun öljy ei enää pidä ääntä/poreile kovasti! Valuta ylimääräinen öljy valmiista munkeista ja nosta kuivumaan talouspaperin päälle. Sokeroi erityisen hienossa sokerissa vielä sahramimunkin ollessa kuuma.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, sahrami, sahramimunkki, joulupulla, pullataikina, munkkirinkilä, munkki, munkit, sahramimunkit, joulumunkki, joululeivonta

⇢ Seuraavalla sivulla: Mozartin kuulat
⇠ Edellisellä sivulla: Lucia-pullat


Ei arvosteluja vielä!Sinun arvosanasi:Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact