EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Tämä taivaallinen puolukka-toscapiirakka hurmaa kahvipöydässä paatuneimmankin kahvittelijan. Mehevä ja sitruunainen pohja, kirpsakat syksyn puolukat ja ihanan makea ja tahmainen mantelitosca ovat täydellinen yhdistelmä, jotka lumoavat nauttijansa.

Puolukka-toscapiirakka

Yksi noin 20 cm halkaisijan piirakka. Tuplaa annos uunipellilliseen!

  • 100 g pehmeää voita
  • 2,25 dl sokeria
  • 2 kpl kananmunia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 dl puolukoita tuoreina tai pakasteina

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Lisää kananmunat yksitellen samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita hyvin ennen seuraavan munan lisäämistä. Yhdistä kuivat aineet. Lisää voi-sokerivaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja maitoa, aloittaen ja lopettaen jauhoilla.
Pese sitruuna pesuaineella ja raasta kuori. Halkaise sitruuna ja purista puoliskoista mehut. Lisää sitruunan kuori ja mehu, pyöräytä nopeasti tasaiseksi muovisella nuolijalla. Kaada taikina kevyesti voideltuun vuokaan. Tasoita pinta. Ripottele pinnalle puolukat. Valmista tosca-seos paiston aikana.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia, kunnes pinta on kevyesti ottanut väriä myös keskeltä ja taikina on kiinteytynyt. Levitä tosca-seos tasaiseksi kerrokseksi piirakan päälle ja paista vielä 10-15 minuuttia, kunnes tosca on kauniin kullan ruskea.

Anna piirakan jäähtyä noin 15-20 minuuttia ja pyöräytä terävä puukko piirakan reunojen ympäri – tosca tarttuu muuten kovettuessaan tiukasti kiinni vuoan reunoihin.

Tosca:

  • 50 g voita
  • 75 g mantelilastuja
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kuohukermaa

Sekoita aineet tasaiseksi kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on tasaista ja kiehahtaa. Kaada kuuma tosca-seos piirakan päälle ja paista kypsäksi, noin 10-15 minuuttia.

Puolukka-toscapiiras säilyy hyvänä noin viikon verran, kunhan se on pakattu ilmatiiviisti ja sitä säilytetään huoneen lämmössä. Se on parhaimmillaan 2-3 vuorokautta valmistuksesta. Piirakan voi myös pakastaa, siellä se säilyy noin kuukauden.

Avainsanat: leipojat, leivonta, leipoa, leivotaan, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, puolukka, puolukat, marjat, tosca, piirakka, piiras, kakku, sitruunainen, helppo, herkullinen, mehevä, maukas, hyvä, erinomainen, säilyvyys, mantelilastut

⇢ Seuraavalla sivulla: Päärynäpiirakka
⇠ Edellisellä sivulla: Mustikkapiirakka kauramurulla


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Leipojat viettävät kesälomaa elo-syyskuun!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact