EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Aivan superihanat ja maukkaat kotitekoiset wilhelmina-keksit vievät viimeisetkin järjen rippeesi! Kyllä, nämä oikeista kunnon raaka-aineista tehdyt keksit ovat suorastaan tajunnan räjäyttävän hyviä. Miten voikin saada näin uskomattoman simppeleistä aineksista ja helpolla reseptillä aikaiseksi jotain näin herkullista!

Kokeile itse ja valmista suussa sulavat wilhelmina-keksit vaikkapa kevään juhliin – varauduthan samalla vastaamaan vieraidesi ”kuka nämä on tehnyt ja miten?” -kyselyihin!

Wilhelmina-keksit

Noin 40 kappaletta.

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl siirappia (värillä ei ole väliä!)
  • 1 kpl keltuaisia
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • Ripaus suolaa

Ota voi huoneen lämpöön pari tuntia ennen leipomista, näin saat sen vaahdotettua optimaalisesti.

Vaahdota paloiteltu huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi. Lisää vaahtoon keltuainen samalla voimakkaasti sekoittaen. Yhdistä loput kuivat aineet ja lisää ne kerralla voivaahtoon. Sekoita käsin murumaiseksi seokseksi.

Muotoile noin 2 cm paksuisia tankoja leivinpaperoidulle pellille noin 10 cm välein. Voit litistää tankoja hiukan, jotta ne kypsyvät tasaisemmin myös keskeltä.

Paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes tangot ovat levinneet ja repeilleet sekä ottaneet hiukan väriä pintaansa.

Leikkaa tangot paloiksi lämpimänä. Anna jäähtyä pellillä, jonka päällä ne rapsakoituvat vielä hiukan jälkilämmön seurauksena.

Nauti maitolasillisen kera!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, helppo, keksi, keksit, wilhelmina, wilhelmiina, vilhelmiina, pikkuleipä, hyvä, suussa sulava

⇢ Seuraavalla sivulla: Veera leipoo - Herrasväen pikkuleivät
⇠ Edellisellä sivulla: Budapest-leivos


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ihania pikkuleipiä. Helppo ja nopea tehdä ja onnistuu aina.

– Leena 19.07.2018

Ajankohtaista

Lokakuun julkaisu on täällä!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact