EtusivuReseptitOta yhteyttä

Ihanat Mozartin kuulat voit tehdä yllättävän helposti myös kotioloissa. Kotitekoiset pistaasimarsipaanilla ja nougaalla täytetyt suklaakuulat maistuvat aidoilta raaka-aineilta ja päihittävät jopa kaupan versiot!

Suosittelemme ehdottamasti käyttämään aitoa Kirschwasseria, kirsikkaviinaa, jota saat (tilaustuotteena) Alkoista. Näiden Mozartin kuulien maku on vaivan arvoinen. Kirschwasseria voit käyttää myös muihin kirsikan makuisiin kakkuihin ja leivonnaisiin, kuten schwarzwaldin kakkuun.

Mozartin kuulat

36 kpl.

  • 160 g pähkinänougata (esim. 4 x Maraboun Dubbelnougat)
  • 200 g marsipaania (vihreää, jos haluat aidon värin)
  • 30 g pistaasipähkinää
  • 100 g tomusokeria
  • 2-3 rkl Kirschwasseria (kirsikkaviina, tilaustuote useimmissa Alkoissa)
  • Kuorruttamiseen noin 300-400 g tummaa suklaata

Pilko nougat 36 yhtä suureen palaan. Pyöritä palat palloiksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Rouhi pistaasit pieneksi hakkelukseksi, joko monitoimikoneessa tai veitsellä. Yhdistä pistaasihakkelus, marsipaani, tomusokeri ja aluksi 2 ruokalusikallista kirschwasseria. Sekoita tasaiseksi joko käsin tai koneella, kunnes seos on marsipaanimaista. Lisää tarvittaessa kirschwasseria, jos seos on liian kuivaa ja murumaista. Mikäli seos on liian veteleää, lisää tomusokeria vähän kerrallaan. Purista marsipaaniseos pötköksi ja pilko se 36 palaan. Voit pyörittää palat halutessasi pyöreiksi, mutta se ei ole pakollista.

Pyöritä nougat marsipaanin sisälle.

Liiskaa marsipaanipalat kevysti littanaksi. Aseta nougatpallo marsipaanin keskelle ja puristele marsipaani sen ympärille. Pyöritä vielä käsien välissä tasaiseksi kuulaksi! Nosta tarvittaessa hetkeksi kylmään, mikäli marsipaani alkaa olla vetelää.

Sulata tummasuklaa mikrossa, tai vesihauteessa, lyhyin sykäyksin. Sekoita usein. Sulata suklaa juuri ja juuri sulaksi ja sekoita tasaiseksi. Mikäli sulatit suklaan todella sulavaksi kertarykäyksellä, lisää sulaan suklaaseen pieneksi pilkottua suklaasilppua muutama ruokalusikallinen. Sekoita, kunnes lisätty suklaa on sulanut kokonaan. Tumman suklaan tulisi pysyä noin 34 celsius asteessa. Mikäli suklaa jäähtyy ja paksuuntuu kovin, voit käyttää sitä hyvin lyhyen ajan (5-10 sekuntia) mikrossa/lämmönlähteellä uudestaan.

Kuulien kastaminen suklaaseen on tarkkaa työtä.

Dippaa kuulat tummaan suklaaseen kokonaan. Käytä apunasi terävää veistä, cocktailtikkuja, haarukkaa yms., jolla saat kuulan upotettua suklaaseen ja noukittua sen sieltä vielä poiskin. Kaksi cocktailtikkua kuulan vastakkaisilla puolilla on hyvä idea. Työnnä tikku kuulaan nougatiin asti ja dippaa suklaaseen. Valuta ylimääräinen suklaa takaisin kulhoon. Nosta mozartin kuula leivinpaperin päälle jähmettymään. Tai vielä parempi, jos saat cocktailtikun pystyyn, niin että kuula jähmettyy täysin pyöräksi.

Pakkaa jähmettyneet kuulat nätisti rasioihin tai kauniiseen sellofaanipussiin. Kuulat säilyvät ilmatiiviisti pakattuna viileässä (viileä varasto, ei jääkaappi) ja valolta suojattuna noin 2 kuukautta.

Mikäli Mozartin kuulasi ovat pinnalta harmaita, on suklaa lämmennyt liikaa ja sen vuoksi menettänyt kiiltonsa. Suklaaseen saa palautettua kauniin kiillon, kun lisäät yli lämmitettyyn suklaaseen jonkin verran, noin neljäs-kolmasosa, sulattamatonta suklaata. Sulattamaton suklaa tasoittaa sulatetun suklaan kiteita ja lämpötilaa, tekee siitä taas kiiltävää ja temperoitua. Suosittelemme kokeilemaan suklaan kiiltoa dippaamalla siihen aluksi vain yhden kuulan. Anna sen jähmettyä muutama minuutti ja näet välittömästi kiiltääkö mozartin kuulasi.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, konvehti, suklaa, mozartin kuula, mozartinkuula, motsartin kuula, suklaakuulat, suklaamakeinen, makeinen, marsipaani, kirsikka, pistaasi, kirschwasser

⇢ Seuraavalla sivulla: Wienermunkit
⇠ Edellisellä sivulla: Sahramimunkit


Ei arvosteluja vielä!Sinun arvosanasi:Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact