EtusivuReseptitOta yhteyttä

Kotitekoinen vaniljakreemi aidosta vaniljasta sopii täytteeksi esimerkiksi pulliin, täytekakkuihin, piirakoihin ja tuulihattuihin. Tämän reseptin saimme jaettavaksi kansainvälisestikin tunnetun Le Cordon Bleu –kokkikoulun leivontakurssilta!

Raaka-aineet olivat leivontakurssilla valmiiksi odottamassa työpisteellä.

Vaniljakreemi

  • 0,5 l maitoa
  • 55 g sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria/vanilja esanssia
  • 45 g (n. 2 kpl) keltuaisia
  • 55 g (n. 1 iso) kananmunia
  • 35 g maissitärkkelystä
  • 30 g voita paloiteltuna
  • 30 g tomusokeria
  • 0,5 kpl vaniljatanko

Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet tangon sisältä terävällä hedelmäveitsellä. Yhdistä vaniljansiemenet sokerin kanssa – hiero siemenet sormin sokerin sekaan tasaisesti. Näin vaniljansiemenet leviävät kreemiin tasaisesti, eivätkä jää yhdeksi kasaksi.

Yhdistä maito ja vaniljasokeri isossa kattilassa. Keitä niitä miedolla lämmöllä.
Yhdistä kulhossa maissitärkkelys, tomusokeri, munat ja keltuaiset ja sekoita tasaiseksi.

Lisää maissitärkkelys-munaseos kattilaan samalla pohjaa myöten sekoittaen.
Pidä vaniljakreemiä miedolla lämmöllä, kunnes se sakenee reilusti.

Leivontakurssin oppilaat seuraavat tarkasti kondiittorimestarin ohjeita.
Ensin pieni määrä kuumaa seosta kylmään seokseen, jonka jälkeen kylmäseos
kokonaisuudessaan kuumaan seokseen.

Mikäli maissi-kananmunaseoksen lisääminen kylmiltään kuumaan maitoon arveluttaa, voit ensin kaataa kolmasosan kuumaa maitoseosta maissi-munaseokseen, jonka jälkeen voit kaataa maissitärkkelys-munaseoksen kokonaisuudessaan kuuman maidon joukkoon. Tällöin tasaat eli temperoit molempien seoksien lämpötilat samalle tasolle, jolloin ne sekoittuvat toisiinsa ongelmitta!

Ota pois liedeltä ja lisää paloiteltu voi. Anna voin sulaa kreemin sekaan ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä kunnolla ennen käyttöä. Peitä kreemin pinta tiiviisti tuorekelmulla, jotta sen pintaan ei muodostu erillistä kalvoa. Vaniljakreemi paksuuntuu lisää jäähtyessään. Mikäli haluat jäähdyttää kreemin nopeasti, kaada kreemi tuorekelmulla päällystetyn laakean astian päälle ja levitä se ohueksi kerrokseksi. Päällystä tiiviisti tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin jäähtymään.

Säilytä vaniljakreemiä jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa. Kreemi säilyy noin 3 vuorokautta.

Voit valmistaa diplomaattikreemiä vaniljakreemistä sekoittamalla siihen saman määrän kermavaahtoa! Diplomaattikreemi on erinomainen täyte mm. täytekakkuihin, kääretorttuihin ja tuulihattuihin.

Diplomaattikreemi tunnetaan amerikoissa chantilly cream -nimellä.

Avainsanat: leipojat, leivonta, leivontakurssi, ohje, resepti, helppo, vaniljakreemi, vanilia, vanilla, kiisseli, vanilija, vaniljatanko, maissijauho, täyte, pulla, tartaletti, piiras, piirakka, kakku, tuulihattu, tuulihatut, eclair, diplomaattikreemi, kermavaahto, chantilly, cream, le cordon bleu, blue ribbon kitchen

⇢ Seuraavalla sivulla: Tiikerikakku amerikkalaisittain
⇠ Edellisellä sivulla: Palmierit eli kanapét


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Kuvat helpottivat työskentelyä! Kiitos!

– AL 01.04.2021

Hyvä, tämän jälkeen en osta enää kaupasta mitään vaniljakreemiä.

– Milda 31.01.2020

Hyvä ???? selkeä ohje.

– Milda 31.01.2020

Tuosta diplomaattikreemistä jäi kysymys, tarkoitetaanko samalla määrällä painoa vai volyymiä? Kreemi ja kermavaahto kun on aika erilaisia tiiviydeltään.

– Alli 24.08.2019

Yritin kopioida kaupoissa myytävien pullien vaniljakreemin koostumusta, mutta tällä ohjeella en sitä saanut. Tästä ohjeesta sain kyllä hyvää vanilja vanukasta. Laitoin kuitenkin pulliin voisilmän tilalle vanukasta ja pullista tuli ihan mielen kiintoisia (ei sellaisia kuin odotin, mutta ei pahojakaan).

– Samuel 17.06.2019

Onko reseptissä kananmunaa?

– Hylje99 01.04.2019

Hei Anni, ohjeessa todellakin tarkoitettiin maissitärkkelystä. Pahoittelut. Tosin keltuaiset ja kananmuna maissijauhonkin kanssa tekevät kreemistä kiinteämpää. Tärkkelys on nyt korjattu reseptiin! Kiitos huomautuksesta.

– Leipojat 12.10.2018

Onko ohjeessa todella maissijauhoa vai pitäisikö olla maissitärkkelystä eli maizenaa?

– Anni 10.10.2018

Tämä on oikea tapa tehdä paistonkestävä leipurinkreemi, maistuva herkullinen

– Marjamusti 03.12.2017

hyvä ohje

– ruusu 13.01.2017

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact