EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Kotitekoinen vaniljakreemi aidosta vaniljasta sopii täytteeksi esimerkiksi pulliin, täytekakkuihin, piirakoihin ja tuulihattuihin. Tämän reseptin saimme jaettavaksi kansainvälisestikin tunnetun Le Cordon Bleu –kokkikoulun leivontakurssilta!

Raaka-aineet olivat leivontakurssilla valmiiksi odottamassa työpisteellä.

Vaniljakreemi

  • 0,5 l maitoa
  • 55 g sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria/vanilja esanssia
  • 45 g (n. 2 kpl) keltuaisia
  • 55 g (n. 1 iso) kananmunia
  • 35 g maissijauhoja
  • 30 g voita paloiteltuna
  • 30 g tomusokeria
  • 0,5 kpl vaniljatanko

Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet tangon sisältä terävällä hedelmäveitsellä. Yhdistä vaniljansiemenet sokerin kanssa – hiero siemenet sormin sokerin sekaan tasaisesti. Näin vaniljansiemenet leviävät kreemiin tasaisesti, eivätkä jää yhdeksi kasaksi.

Yhdistä maito ja vaniljasokeri isossa kattilassa. Keitä niitä miedolla lämmöllä.
Yhdistä kulhossa maissijauhot, tomusokeri, munat ja keltuaiset ja sekoita tasaiseksi.

Lisää maissijauho-munaseos kattilaan samalla pohjaa myöten sekoittaen.
Pidä vaniljakreemiä miedolla lämmöllä, kunnes se sakenee reilusti.

Leivontakurssin oppilaat seuraavat tarkasti kondiittorimestarin ohjeita.
Ensin pieni määrä kuumaa seosta kylmään seokseen, jonka jälkeen kylmäseos
kokonaisuudessaan kuumaan seokseen.

Mikäli maissijauho-kananmunaseoksen lisääminen kylmiltään kuumaan maitoon arveluttaa, voit ensin kaataa kolmasosan kuumaa maitoseosta maissijauho-munaseokseen, jonka jälkeen voit kaataa maissijauho-munaseoksen kokonaisuudessaan kuuman maidon joukkoon. Tällöin tasaat eli temperoit molempien seoksien lämpötilat samalle tasolle, jolloin ne sekoittuvat toisiinsa ongelmitta!

Ota pois liedeltä ja lisää paloiteltu voi. Anna voin sulaa kreemin sekaan ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä kunnolla ennen käyttöä. Peitä kreemin pinta tiiviisti tuorekelmulla, jotta sen pintaan ei muodostu erillistä kalvoa. Vaniljakreemi paksuuntuu lisää jäähtyessään. Mikäli haluat jäähdyttää kreemin nopeasti, kaada kreemi tuorekelmulla päällystetyn laakean astian päälle ja levitä se ohueksi kerrokseksi. Päällystä tiiviisti tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin jäähtymään.

Säilytä vaniljakreemiä jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa. Kreemi säilyy noin 3 vuorokautta.

Voit valmistaa diplomaattikreemiä vaniljakreemistä sekoittamalla siihen saman määrän kermavaahtoa! Diplomaattikreemi on erinomainen täyte mm. täytekakkuihin, kääretorttuihin ja tuulihattuihin.

Diplomaattikreemi tunnetaan amerikoissa chantilly cream -nimellä.

Avainsanat: leipojat, leivonta, leivontakurssi, ohje, resepti, helppo, vaniljakreemi, vanilia, vanilla, kiisseli, vanilija, vaniljatanko, maissijauho, täyte, pulla, tartaletti, piiras, piirakka, kakku, tuulihattu, tuulihatut, eclair, diplomaattikreemi, kermavaahto, chantilly, cream, le cordon bleu, blue ribbon kitchen

⇢ Seuraavalla sivulla: Tuulihatut
⇠ Edellisellä sivulla: Palmierit eli kanapét


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Tämä on oikea tapa tehdä paistonkestävä leipurinkreemi, maistuva herkullinen

– Marjamusti 03.12.2017

hyvä ohje

– ruusu 13.01.2017

Ajankohtaista

Joulu tulla jollottaa.
Leivo jouluiseen kahvipöytään vaikkapa näitä herkkuja: gluteeniton suklaa-marenkijäädyke, suklaatryffelikakkua ja rommirusinapullaa!


© 2014-2017 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact