EtusivuReseptitOta yhteyttä

Mehevät Lucia-pullat maustetaan sahramilla ja leivotaan hauskoiksi kissoiksi. Näistä pullista puhutaankin usein myös Lussekatteina eli Lucian kissoina. Lucia-pullia nautitaan yleisesti joulun aikaan, etenkin 13.12. Lucian päivänä.

Lucia-pullat

N. 30 kpl.

  • 500 g kevytmaitoa, laktoositonta
  • 2 kpl kananmunia
  • 45 g tuorehiivaa
  • 150 g sokeria
  • 10 g kardemummaa
  • 1 g sahramia
  • N. 850-950 g vehnäjauhoja
  • Ripaus suolaa
  • 130 g huoneenlämpöistä voita, laktoositonta
  • Kananmuna voiteluun ja kourallinen rusinoita viimeistelyyn

Lämmitä maito kevyesti, noin 24-asteiseksi. Lisää maitoon kananmunat, sokeri, kardemumma, sahrami, murennettu hiiva ja vehnäjauhoja 850 grammaa. Sekoita keittiökoneella, koukkuvatkaimella, tai käsin tasaiseksi taikinaksi. Taikinan tulisi olla kiinteää ja kimmoisaa, kevyesti kosteaa mutta ei märkää. Lisää jauhoja tarvittaessa, vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa koneella noin 4 minuuttia. Lisää paloiteltu voi ja suola. Vaivaa vielä 4 minuuttia tai kunnes voi on sekoittunut taikinaan tasaisesti. Mikäli vaivaat taikinaa käsin, tuplaa ajat! Kaavi taikina kulhon keskelle. Peitä kulho tuorekelmulla tai muovipussilla, niin että se on ilmatiivis. Anna kohota noin 15 minuuttia.

Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa siitä käsin ilmat pihalle. Pöyritä taikina pyöreäksi ja tasaiseksi. Leikkaa taikinasta 30 noin 60 gramman painoista palaa. Pyöräytä palat palloiksi, kaikki 30 kerralla. Aloita seuraava vaihe ensimmäisenä pyöräyttämistäsi paloista, jotka ovat saaneet hetken levätä ja odottaa. Pyöritä taikinapalloista kevyesti pöytää vasten pitkulaisia, noin 25 cm naruja. Pyöritä molemmista päistä taikinaa kerälle, vastakkaisiin suuntiin, jotta saat aikaan S-muodon. Nosta Lucia-pullat leivinpaperoidulle pellille tasasin välein kohoamaan. Peitä pullat löyhällä tuorekelmulla tai laita koko pelti muovipussiin, jotta pullat eivät kuivahda kohottaessa. Kohota noin 40 minuuttia, kunnes ässät ovat melkein tuplanneet kokonsa.

Voitele pullat kananmunalla ja paina rusinat ässien kiekurapäihin.

Paista 210 asteessa noin 10-12 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Kuitenkin, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita myös pohjasta.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, joulu, joululeivonta, sahramipulla, sahrami, luciapulla, lucia-pulla, lusia pulla, pullataikina, lussekatter, lussebulla

⇢ Seuraavalla sivulla: Sahramimunkit
⇠ Edellisellä sivulla: Appelsiini-mangokakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Syksy on Leipojien kulta-aikaa!
Nauti syksyn sadosta, kuten ihastuttavasta puolukka-toscapiiraasta!


© 2014-2021 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact