EtusivuReseptitOta yhteyttä

Hienostuneet macarons-leivokset saavat hiukan maanläheisemmän säväyksen Nutellasta. Pienten marenkikuorien ja Nutellan yhdistelmä on taivaallinen.

Leivo juhlapöytään unelmaisia Nutella-macaronseja ja valmistaudu jakamaan reseptisi vieraidesi kanssa! Vaikealta kuulostavat macaronsit ovat loppujen lopuksi yllättävän yksinkertaisia leivottavia.

Varaa leivontahetkeesi aikaa ja ripaus uskoa, niin onnistut varmasti. Harjoitus tekee mestarin tässäkin lajissa. Macarons-massaa voi sekoittaa liikaa tai liian vähän, juuri oikea koostumus on ihanien pitsireunaisten leivosten salaisuus. Jokaisen henkilökohtainen sekoitustapa, nopea/hidas/vahva/kevyt, vaikkutavat massan koostumukseen paljon. Sen oppii vain kokeilemalla ja leipomalla. Vaikka macaronsit eivät näyttäisikään täydellisiltä, niin maku on silti taivaallinen.

Nutella-macarons

Gluteeniton.

Noin 25 kpl.

  • 100 g mantelijauhe, erittäin hieno ja kuoreton jauhe
  • 100 g tomusokeri
  • 90 g valkuaisia (3-4 valkuaista)
  • 0,5 dl erittäin hienoa sokeria (Siro)
  • (Pastamaista keltaista väriainetta)
  • Täytteeksi Nutellaa tai muuta hasselpähkinälevitettä

Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Anna valkuaisten lämmetä huoneenlämmössä noin tunti ennen vaahdottamista. Lämpimät munat vatkaantuvat paremmin ja kuohkeammin.

Pyöräytä mantelijauhe ja tomusokeri nopeasti monitoimikoneessa, jotta seos on varmasti hienoa.

Vaahdota valkuaiset kevyeksi marengiksi, pienellä nopeudella. Lisää erittäin hieno sokeri ruokalusikallinen kerrallaan marengin joukkoon samalla vaahdotusta jatkaen. Lisää seuraava lusikallinen, kun edellinen on liuennut marenkiin. Vaahdota kovaksi ja kiiltäväksi marengiksi. Lisää väriainetta vähän kerrallaan, kunnes saat haluamasi värin aikaiseksi ja sekoita tasaiseksi. Voit värjätä macaroonsit mielesi mukaan.

Siivilöi mantelijauhe ja tomusokeri marenkiin. Heitä siivilään jäävät isot murut pois. Nostele sekaisin nuolijalla, älä käytä enää sähkövatkainta! Macarons-massa on valmista, kun seos on tasaista ja kiiltävää. Älä sekoita yhtään ylimääräistä tai macaronsien rakenteen muodostavat ilmakuplat menevät rikki. Sekoita nuolijalla pohjaa ja reunoja myöten, kahdeksikkoa tehden, noin 2 minuuttia. Tiputtaessasi nuolijan päästä nokareen massaa leivinpaperille ja sen levitessä tasaisesti 10 sekunnissa, on massa valmis pursotettavaksi.

Kaada tai lusikoi macarons-massa pursotuspussiin ja leikkaa sen pää auki. Voit käyttää joko paperisia pursotinpusseja tai muovisia. Paperisia pursottimia voit tehdä itse leivinpaperista! Pursota noin 2 euron kolikon kokoisia pyörylöitä tasaisin välein leivinpaperoidulle pellille. Kopauta peltiä pöytää vasten pari kertaa kovasti, jotta isoimmat ilmakuplat menevät rikki. Anna macaronsien seistä huoneenlämmössä, kunnes niiden pinta kestää hellää kosketusta. Kokeile sormenpäällä kevyesti pinnalta, jos sormeen ei tartu taikinaa ovat macaronsit valmiit paistettavaksi. Pinnan kuivumisessa voi kestää 15-60 minuuttia, riippuen pitkälti huoneen kosteustasosta. Mitä kuivempi ilma, sitä nopeammin pinta kuivuu. Suomen olosuhteissa pinnan kuivumisessa voi kestää pitkäänkin. Älä siis hötkyile vaan kokeile pintaa ja anna macaronsien kuivua rauhassa. Ilman kosketuskuivaa pintaa ei macaronseille tyypillistä pitsireunusta synny paiston aikana.

Paista pintakuivat macaronsit 150-asteessa noin 12 minuuttia. Macaronsit ovat kypsiä, kun ne eivät enää hylly keskeltä ja irtoavat paperista ilman tappelua. Anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä.

Käännä puolet leivoksista ympäri ja pursota tai lusikoi puolikkaan sileälle pinnalle nokare Nutellaa. Paina toinen puolikas kiinni täytteeseen ja purista kevyesti tasaiseksi.

Säilytä Nutella-macaronsit ilmatiiviissä rasiassa viileähkössä kaapissa, auringolta suojattuna. Macaronsit säilyvät hyvänä useammankin päivän, jopa viikon tai kaksi, mikäli maltat olla syömättä niitä.

Juhlapöytään tehdessä voit paistaa macaronsit useamman päivän etukäteen ja säilyttää niitä ilmatiiviisti pakattuna huoneenlämmössä. Täytä leivokset vasta tarjoilua edeltävänä iltana tai samana päivänä!

Macaronsien kompastuskivet:

Sokerin lisääminen marenkiin kerralla tai liian aikaisin – mattapintainen leivos, sokerirakeita suutuntumassa.

Liiallinen tai liian vähäinen sekoittaminen mantelijauheen lisäämisen jälkeen – pinta on epätasainen, matta ja repeilee paistossa. Ei pitsireunusta.

Paistaminen ennen pinnan kuivumista – pinta repeää, ei pitsireunusta. Epämuodostuneinta leivoksia.

Väärä paistolämpötila (tunne uunisi!) – pinta repeää, macaroonseista tulee kuivia/raakoja.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, ranskalainen leivos, macaroons, macaroon, macaroonsit, macaroonseja, macaroonit, macarons, macaronit, marenki, marenkileivos, Nutella, hasselpähkinälevite, Nutella-macaroons, nutella macaroons, nutellamacaroons, gluteeniton, gl, viljaton, keliakia, laktoositon

⇢ Seuraavalla sivulla: Appelsiini-mantelikakku
⇠ Edellisellä sivulla: Kakkubuffettien kerma - Caffitella


Ei arvosteluja vielä!Sinun arvosanasi:Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Kesä lähestyy ja leivonnaisissa maistuvat mm. raparperi ja mansikka!
Kirpsakan makea mansikka-raparperipaistos vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact