EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Mureat kaneliässät vievät kielen mennessään! Pursotettavat voiset pikkuleivät ovat helppo vierasvara, sillä ne säilyvät ilmatiiviisti pakattuna useita viikkoja – kunhan vain maltat olla napostelematta niitä.

Pursotettavat kaneliässät

Noin 45 kpl riippuen pikkuleipien koosta.

  • 200 g voita, huoneenlämpöisenä ja paloiteltuna
  • 275 g vehnäjauhoja
  • 55 g kananmunaa (n. 1 isohko muna)
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 100 g sokeria
  • Kanelisokeriseosta pinnalle

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauho kuohkeaksi vaahdoksi, noin 10 minuuttia. Parhaan tuloksen saat vaahdottamalla monitoimikoneen lapa- eli k-vatkaimella. Käsikäyttöinen sähkövatkainkin käy. Pysäytä kone välillä ja kaavi taikinan seinät alas, jotta vaahdosta tulee tasainen!

Yhdistä sokerit ja kananmuna, sekoita tasaiseksi. Lisää vehnäjauho-voivaahtoon munasokeriseos kahdessa erässä samalla voimakkaasti sekoittaen. Toimi nopeasti. Älä sekoita liikaa, riittää että seos on tasaista. Pursota pikkuleivät välittömästi, ennen taikinan sitkistymistä.

Pursota kaneliässät tähtityllalla nopealla liikkeellä.

Pursota tähtityllalla leivinpaperoidulle uunipellille tasaisin välein ässiä. Ripottele pinnalle runsaasti kanelisokeriseosta. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia, kunnes kaneliässät ovat ottaneet vienosti väriä reunoilta ja pohjasta. Anna jäähtyä ritilällä. Kaneliässät säilyvät ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä tai hiukan viileämmässä noin neljä viikkoa.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, joululeivonta, taikina, murea, pikkuleipä, keksi, kaneli, joulu, kaneliässät, kaneli ässät, kanelipikkuleivät, pikkuleivät, keksit, kanelikeksit, kanelisokeri, kanelisokeriässät, perinteiset pikkuleivät, kahvipöytään, pursotettavat kaneliässät, pursotettavat pikkuleivät

⇢ Seuraavalla sivulla: Ananas-panna cotta
⇠ Edellisellä sivulla: Kookospuustit


Lukijoiden arvosana:

****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Pursotettaviin kaneliässiin ei perinteisesti tule kanelia itse taikinaan, mutta voit toki sitä siihen lisätä mielesi mukaan. Suosittelemme 1-2 teelusikallista kanelia sokeri-munaseokseen.

– Leipojat 11.08.2018

Miksi taikinaan ei tule ollenkaan kanelia?

– Rebekka 10.08.2018

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact