EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Eikö kahvikakku onnistunut, kuten toivoit? Vika löytynee seuraavasta artikkelista, johon on listattu kahvikakuissa yleisesti ilmeneviä virheitä ja niiden syitä.

Kahvikakuissa esiintyviä mahdollisia virheitä

Kakku nousee hyvin paiston aikana, mutta sitten laskee:

  • Liikaa nestettä tai sokeria
  • Heikot jauhot tai jauhoja liian vähän
  • Massaa vatkattu liikaa
  • Uunin lämpötila liian korkea, jolloin pinta kypsyy ja sisus jää raa’aksi
  • Nostatusainetta liikaa, jolloin muodostuu liikaa kaasua
  • Vuokaa on liikuteltu paistoin aikana

Kakku jää pieneksi:

  • Jauhot liian heikkoja
  • Vuoat voideltu huonosti, jolloin kakku ei pääse nousemaan kunnolla
  • Vatkattu liian vähän
  • Taikina ollut vuoissa liian kauan ennen paistoa

Kakun sisärakenne liian suurihuokoinen:

  • Liikaa kananmunia
  • Kohotusaine sekoitettu huonosti
  • Käytetty liian pehmeää rasvaa

Kakku pinnalta revennyt:

  • Liian kuuma uuni, pinta ruskistunut liian nopeasti
  • Epätasainen sekoittaminen
  • Liikaa nostatusainetta
  • Liian alhainen paistolämpötila

⇢ Seuraavalla sivulla: Maustekakku suklaarusinoilla
⇠ Edellisellä sivulla: Murotaikina


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact