EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Pehmeä grahamleipä on maukas ja ravitseva ruokaleipä. Täysjyvävehnästä pitkillä lepoajoilla leivottu grahamleipä maistuu niin aamu- kuin iltapalankin. Pitkät lepoajat takaavat maukkaan limpun.

Grahamleipä

  • 250 g haaleaa vettä
  • 10 g (1 tl) suolaa
  • 200 g vehnäjauhoja
  • 160 g grahamjauhoja
  • 7 g kuivahiivaa tai n. 20 g tuorehiivaa
  • 5 g sokeria
  • 30 g kasviöljyä

Yhdistä kaikki aineet ja vaivaa taikinaksi, koneella 12 minuuttia/käsin 20 minuuttia. Anna levätä kulhossa muovikelmulla peitettynä 60 minuuttia.

Peitä uunipelti leivinpaperilla ja jauhota se kevyesti. Kaada taikina varovasti kulhostaan jauhotetulle paperille. Sirottele vehnäjauhoja taikinan päälle. Kieritä kevyesti taikinan molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin. Anna taikinan levätä vielä 45 minuuttia pellillä ennen paistoa.

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Nosta leipä uuniin ja laske lämpötila 210 asteeseen. Paista leipä kypsäksi, noin 25-35 minuuttia. Leipä on kypsä, kun se on ottanut kauniisti väriä myös pohjasta ja kumisee pohjaa sormenpäillä kevyesti naputtaessa.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leipä, ruokaleipä, grahamleipä, sekaleipä, limppu, graham leipä, graham limppu, seka leipä, grahamjauho, leipätaikina, taikina

⇢ Seuraavalla sivulla: Nutella-marengit
⇠ Edellisellä sivulla: Kahvikehrät


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact