EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Perinteiset Hanna-tädin kakut ovat ihana tuulahdus mummolan kahvipöydästä. Nämä mureat ja erityisen maukkaat pikkuleivät maistuvat sitä paremmalta mitä happamampaa (vanhempaa) kermaa käytät! Hyödynnä jääkaappiin unohtunut kermapurkkisi Hanna-tädin kakkuihin.

Hanna-tädin kakut

Noin 40 kappaletta.

  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl perunajauhoja
  • 0,5 tl soodaa
  • 0,75 dl (hapanta) kermaa

Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi käsin. Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään noin 30-60 minuutiksi.

Pyörittele teelusikan kokoisesta taikinamäärästä pyörä pallo. Nosta leivinpaperoidulle pellille tasaisin välein, 8 cm välein - jätä reilusti tilaa keksien väliin sillä Hanna-tädin kakut leviävät paiston aikana.

Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes reunat ovat ottaneet hiukan väriä.

Hanna-tädin pikkuleivät säilyvät jopa viikkokausia ilmatiiviissä rasiassa valolta suojattuna huoneenlämmössä tai hiukan viileämmässä. Paras säilytyspaikka on hiukan huoneilmaa viileämpi kuivakaappi.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, perinteinen, klassikko, Hanna-tädin kakut, Hannatädin kakut, Hanna tädin kakut, Hanna-tädinkakut, Hanna-täti, pikkuleivät, keksit, rapea, maukas, hapan kerma, hapankerma, vanha kerma leivonnassa

⇢ Seuraavalla sivulla: Suklaakakku
⇠ Edellisellä sivulla: Tortillat


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact