EtusivuReseptitOta yhteyttä

Nämä suussa sulavat kahvi-valkosuklaatryffelit maistuvat taivaalliselta kahvin kera. Hurmaavat suklaamakupalat soveltuvat mainiosti myös hieman fiineimmiksi pääsiäismunien korvikkeiksi tai vaikkapa viemisiksi läheisillesi.

Luethan myös juttumme suklaan temperoinnista, jotta osaat käsitellä suklaata kuten ammattilaiset!

Kahvi-valkosuklaatryffelit

Kahvi-valkosuklaatryffelit

Noin 10 kappaletta

Aloita kahvilla maustetun suklaa-kermatäytteen eli ganachen valmistus päivää aikaisemmin:

  • 100 g tummaa suklaata
  • 50 ml kermaa
  • 50 ml maitoa
  • 2 tl pikakahvijauhetta
  • 1,5 rkl siirappia
  • Ripaus vaniljasokeria
  • 200 g temperoitua valkosuklaata dippaamiseen

Mittaa kerma, maito, kahvijauhe, siirappi ja sokeri kattilaan. Lämmitä melkein kiehuvaksi ja ota pois liedeltä. Lisää tumma suklaa ja anna sulaa lämpimään kerma-kahviseokseen tasaiseksi samalla seosta hämmentäen. Jäähdytä ganachea yön yli jääkaapissa. Muotoile jäähtyneestä ganachesta käsin palloja, 10 kappaletta. Mikäli massa pehmenee liikaa muotoilun aikana käytä sitä välillä jääkaapissa!

Temperoi valkosuklaa ohjeiden mukaisesti - tarkat ohjeet suklaan temperointiin löydät täältä! (Sulata valkosuklaa 40-asteiseksi, jäähdytä 26-asteiseksi ja lämmitä taas 30-asteiseksi) Kun valkosuklaa on temperoitu käyttölämpötilaansa, 30 asteeseen, on aika dipata suklaapallerot! Valkosuklaan on hyvä pysyä 30 asteisena, jotta tryffeleihin ei muodostu turhan paksua valkosuklaakuorta ja se levittyy tasaisesti palleroihin. Muistathan siis tarvittaessa käyttää hiustenkuivaajaa suklaan lämpötilan hallitsemiseen! Toki tämä määrä tryffeleitä on suhteellisen nopea valmistaa – valkosuklaan pitäisi pysyä oikean lämpöisenä operaation ajan, kun toimit ripeästi.

Valkosuklaa on hyvä pitää hieman syvemmässä astiassa, jotta pallerot on helppo dipata siihen kokonaan. Itse käytin tähän tarkoitukseen isompaa, syvää, kahvikuppia. Dippaa pallerot valkosuklaaseen haarukkaa apuna käyttäen. Nostele kokonaan dipatut tryffelit leivinpaperille jähmettymään. Koristele tryffelit välittömästi – kovettunutta suklaata on vaikea koristella ellet pursota niille raitoja tummasta suklaasta. Koristele siis vielä märät tryffelit haarukan piikeillä nostelemalla kuvioita varovasti valkosuklaan pintaan, pikakahvijauheella, suklaarouheella tai vaikkapa pähkinärouheella.

Anna tryffeleiden jähmettyä viileässä (jääkaapissa tai kylmäkaapissa) kokonaan, ennen kuin kosket niihin. Säilytä valmiit tryffelit ilmatiiviissä rasiassa viileässä.

Avainsanat: leipojat, leivonta, suklaa, tryffeli, tryffelit, kahvi, valkosuklaa, suklaan temperointi, kahvi-valkosuklaatryffelit, ganache, ohje, resepti

⇢ Seuraavalla sivulla: Subaffee - suklaabanaanitoffeekakku
⇠ Edellisellä sivulla: Suklaan temperointi


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Kesä lähestyy ja leivonnaisissa maistuvat mm. raparperi ja mansikka!
Kirpsakan makea mansikka-raparperipaistos vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact