EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Perinteinen kahvikakku saa potkua kahvilikööristä ja brandystä. Tämä kakku ei ole kuivakakku vaan mehevä kahvikakku, joka maistuu kahvin kanssa taivaalliselta.

Kahviliköörikakku

Kahviliköörikakku
  • 115 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kpl kananmunia
  • 8 cl kahvilikööriä
  • 1 rkl brandyä
  • 1,5 dl piimää
  • 4,75 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl soodaa
  • Ripaus suolaa

Aloita voitelemalla ja korppujauhottamalla kahvikakkuvuoka tai 23x9 cm pitkulainen vuoka. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi, noin 3-5 minuuttia. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Yhdistä piimä, likööri ja brandy. Yhdistä toisessa kulhossa loput kuivat aineet.

Voivaahto. Munat sekoitetaan hyvin voivaahtoon. Kaikki aineet sekaisin tasaisesti.

Sekoita nesteet ja kuivat aineet parissa erässä vuorotellen taikinaan samalla nuolijalla sekoittaen. Sekoita tasaiseksi, älä vaivaa.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 55 minuuttia, kunnes kakkuun työnnettyyn tikkuun ei enää jää märkää taikinaa.

Pyöräytä lastalla keskikohtaa hiukan matalammaksi,
jotta pohjasta tulee paistossa tasaisempi.

Koristele jäähtynyt kahvikakku tummalla kaakaojauheella.

Tämä kakku maistuu parhaalta parin päivän päästä valmistuksesta ja säilyy hyvänä reilun viikon.

Lähde: Aikuisten kakut, terästettyjä leivonnaisia, Krystina Castella & Terry Lee Stone.

Avainsanat: Kahvikakku, kuivakakku, kakku, kahviliköörikakku, kahvilikööri, likööri, brandy, helppo, ohje, resepti, leivonta

⇢ Seuraavalla sivulla: Suklaan temperointi
⇠ Edellisellä sivulla: Joonatan leipoo - Korvapuustit


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact