EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Rapeat ja suussa sulavat kauralastut ovat klassikko jo koulujen kotitaloustunneilta! Nämä superhelpot ja herkulliset keksit ovat helppo leivottava lastenkin kanssa.

Kauralastut

Noin 20 kpl.

  • 75 g voita sulatettuna
  • 1 kpl kananmunia
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Sulata voi ja anna jäähtyä. Yhdistä sokeri, kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kaada sula voi ja kananmuna kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi vaikkapa puuhaarukalla tai nuolijalla.

Nostele leivinpaperoidulle uunipellille noin 2 tl taikinaa nokareiksi, jätä reilusti tilaa leviämiselle!

Paista 175 asteessa noin 7-8 minuuttia, kunnes reunat ovat ottaneet kauniisti väriä. Anna keksien jäähtyä ennen tarjoilua. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa valolta suojattuna huoneenlämmössä, jotta keksit pysyvät rapeina.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, kauralastut, kaurakeksit, kauralastu, kaurakeksi, kaura-lastut, kaura lastu, kaura-keksi, keksi, pikkuleipä, kotitalous, lasten leivonta, kaurahiutale

⇢ Seuraavalla sivulla: Voisilmäpullat
⇠ Edellisellä sivulla: Suklaa-kookoskakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact