EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Päärynägalette mascarpone-vaniljatäytteellä on hurjan helppo, mutta näyttävä piirakka kahvipöydässä! Galetten pohja on äärimmäisen helppo tehdä, nypi vain pohjan ainesosat nopeasti taikinaksi. Hienostunut ranskalainen galette maistuu niin suolaisena kuin makeanakin versiona. Kokeile ja rakastu!

Mantelinen päärynägalette

6 hengelle.

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 150 g voita
  • Noin 2-4 rkl kylmää vettä

Täytteeksi:

  • 2 kpl päärynöitä (Conference)
  • 100 g mascarponejuustoa
  • 3 rkl tomusokeria
  • 100 g valmista vaniljakreemiä
  • Mantelilastuja
  • Fariinisokeria
  • Kanelia
  • Reunoille maitoa tai kermaa ja hienoa sokeria

Yhdistä kaikki aineet paitsi vesi ja nypi karkeaksi muruksi. Lisää vettä pieni määrä kerrallaan ja puristele taikinaksi. Lopeta veden lisääminen, kun saat paineltua muruseoksen kiinteähköksi isoksi taikinaksi. Painele taikina noin 2 cm paksuiseksi levyksi ja kääri muovikelmuun. Nosta taikina jääkaappiin vähintäänkin tunniksi. Voit valmistaa taikinan myös jopa viikon etukäteen, se säilyy hyvin muovikelmuun tiiviisti käärittynä.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi noin 5-10 mm paksuiseksi matoksi. Voit kaulia siitä minkä mallisen tahansa, pyöreän tai kantillisen.

Yhdistä mascarponejuusto, tomusokeri ja vaniljakreemi tasaiseksi seokseksi. Pese ja kuivaa päärynät. Viipaloi päärynä ohuiksi siivuiksi pituussuunnassa. Levitä vaniljakreemi-mascarponeseos taikinamaton keskelle jättäen reunoille noin 3-5 cm tyhjää. Lado päärynäviipaleet seoksen päälle tiiviisti kuoripuoli ylöspäin. Ripottele pinnalle runsaasti fariinisokeria, kanelia ja mantelilastuja. Käännä reunakantit täytteen päälle. Voitele reunat kevyesti maidolla tai kermalla ja ripottele hienoa sokeria.

Paista päärynägalettea 175 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes taikina on ottanut kauniisti väriä reunoilta ja pohjasta. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Galette maistuu erinomaiselta lämpimänä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera tai sellaisenaan täysin jäähtyneenäkin!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, piirakka, piiras, pie, ranskalainen piirakka, galette, gallette, ranskalainen galette, makea galette, makea piirakka, manteli, päärynä, mantelipiirakka, päärynäpiirakka, mantelinen päärynägalette, päärynä-galette, päärynä galette, mascarpone, mascarponetuorejuusto, vaniljakreemi, vaniljakastike, mantelilastu, päärynät, sekoitettu voitakina, helppo piirakkapohja, lehtevä piirakkapohja

⇢ Seuraavalla sivulla: Pizzarullat
⇠ Edellisellä sivulla: Kanelipitko


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact