EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Marjakauden parhaat puolet tulevat ihanasti esiin tässä erittäin helpossa ja nopeassa piimäpohjaisessa kakussa. Mehevä helppo pohja ja iso kasa mansikoita, mustikoita, vadelmia ja karhunvatukoita tekevät tästä herkusta kahvipöydän kuningattaren!

Marjaisa piimäkakku

Yksi noin 27 cm halkaisijan kakku – 15-20 hengen kakku.

  • 3 kpl kananmunia, huoneenlämpöisiä
  • 3 dl piimää (laktoositonta), huoneenlämpöisenä
  • 2,25 dl sulaa voita, huoneenlämpöistä
  • 2,25 dl sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl soodaa
  • Reilusti erilaisia marjoja, joko tuoreita tai pakastettuja: mansikoita, mustikoita, vadelmia, karhunvatukka, puolukoita, herukoita jne.
  • Kourallinen tai pari fariinisokeria pinnalle marjojen päälle

Ota kaikki aineet huoneenlämpöön ainakin kaksi tuntia ennen leipomista.
Leikkaa leivinpaperista reilu pala, reunojenkin yli, pyöreään kakkuvuokaan tai voitele kakkuvuoka kevyesti.

Sekoita piimäkakun aineet keskenään tasaiseksi massaksi muovisella nuolijalla. Kaada taikina leivinpaperoituun tai voideltuun kakkuvuokaan ja ripottele pinnalle reilusti marjoja ja lopuksi fariinisokeria.

Paista 200 asteessa kypsäksi, noin 45-55 minuuttia. Tarkista kypsyys puisella hammastikulla/tulitikulla – työnnä puutikku kakkuun, ja mikäli tikkuun ei jää märkää taikinaa on kakku kypsä.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan ennen irrottamista. Nosta kakku leivinpaperista pois vuoastaan.

Tarjoile kevyesti vatkatun ja sokeroidun kerman kera.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, helppo, yksinkertainen, piimäpohja, marjat, marjaisa, sato, syksy, kesä, kakku, piirakka, piiras, kahvikakku, fariinisokeri, mansikka, mustikka, vadelma, puolukka, karhunvadelma, viinimarjat, herukka, kermavaahto

⇢ Seuraavalla sivulla: Marjapiirakka Amerikan malliin
⇠ Edellisellä sivulla: Linzin torttu


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Heinäkuun julkaisu on täällä!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact