EtusivuReseptitOta yhteyttä

Kauniit vadelmaiset cupcakesit on koristeltu mascarponekreemillä. Tuoreilla vadelmilla tuunatut kuppikakut ja pehmeä kreemi maistuvat kesältä.

Mascarpone-vadelmakuppikakut

12 kpl.

 • 110 g voita
 • 2,5 dl sokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 2 kpl kananmunia
 • 3,25 dl vehnäjauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1,25 dl maitoa
 • 1,25 dl tuoreita vadelmia

Vaahdota pehmeä, huoneenlämpöinen, voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi noin 5 minuuttia. Lisää munat yksitellen samalla voimakkaasti vaahdotusta vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Lisää vuorotellen (noin 2-3 erässä) kuivia aineita ja maitoa, aloittaen ja lopettaen kuivilla aineilla. Viimeiseksi nostele 1 dl vadelmia kevyesti sekaisin taikinaan.

Annostele kuppikakkuvuokiin kaksi kolmasosaa tilavuudestaan, joko suoraan pellille tuplavuorattuihin vuokiin tai kuppikakkuvuokaan, joka on vuorattu paperivuoilla. Kuppikakkuvuoka auttaa kuppikakkuja pysymään muodossaan ja nousemaan ylöspäin. Ripottele loput vadelmat cupcakesejen pinnalle.

Paista kuppikakkuja 175 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Voit tarkastaa kypsyyden puisella cocktailtikulla, mikäli tikkuun ei jää märkää taikinaa on kuppikakku kypsä. Anna cupcakesien jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista mascarponekreemillä.

Mascarponekreemi:

 • 55 g voita, huoneenlämpöistä
 • 170 g mascarpone-juustoa
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 2 dl tomusokeria
 • Tippa tai pari punaista väriainetta, magentaa

Vaahdota voi, mascarpone ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi, kunnes voi on muuttunut vaaleaksi ja kermaiseksi. Lisää väriainetta saadaksesi sopiva kaunis punainen väri kreemille.

Pursota kuppikakkujen päälle erilaisia kukkia ja kuvioita. Aseta pursotinpussiin pisaran muotoinen tylla eli pursotinpää, tyllanumerot 103 tai 104. Pursota pisaroita, kapea pää sisäänpäin, ympäri kuppikakun aloittaen ulkoreunasta. Toista pursotus limittäin hiukan edellisen pisararenkaan päälle ja toista vielä kerran. Näin saat kauniin kolmikerroksisen kukan, jonka keskustan voit koristella tuoreella vadelmalla.

Voit myös pursottaa ruusuja, mutta laita kreemi hetkeksi jääkaappiin tätä varten. Huoneenlämpöistä kreemiä on vaikea saada pysymään muodossaan. Riittää, että kreemi on jämäkkää, mutta vielä notkeaa. Aseta pursotinpussiin joko tylla numero 103, 104 tai 125. Markkinoilta löytyy myös muita ruusun pursottamiseen soveltuvia tyllia, mutta nämä ovat ne yleisimmät mallit. Käytimme matalien ruusujen pursottamiseen tyllaa numero 103 ja 104. Isojen ja korkeiden ruusujen pursottamiseen käytä tyllaa numero 125. Ruusua pursottaessa tyllan leveä, pisaramainen, kärki on alaspäin ja kapea pää ylöspäin.

Ruusua pursottaessa tyllan leveä, pisaramainen, kärki on alaspäin ja kapea pää ylöspäin. Aloita pursottamalla pieni nupun alku, pieni puolikaari. Voit myös pursottaa keon voikreemiä ja pursottaa terälehtiä sen päälle puolelta toiselle. Pursota nupun terälehdet vastakkaisista suunnista hiukan limittäin toistensa kanssa. Nupun jälkeen terälehdet pursotetaan samaan suuntaan hiukan limittäin. Tyllan leveä kärki osuu pursotusalustaan luoden jämerän tyven ja kevyen yläreunan. Pyöritä alustaa vastakkaiseen suuntaan pursottamisen ajan. Pidä pursotin pussia melkein 90 asteen kulmassa, niin ruusun lehdet aukeavat. Purista pursotinpussia kevyen napakasti, jotta saat tasaiset terälehdet. Muuttamalla pursotuspussin ja tyllan asentoa saat ruususta avoimemman tai enemmän nuppullaan olevan. Pidä tyllan leveä pää lähellä ruusun tyveä ja levitä yläreunaa auki. Uloimmat terälehdet ovat avoimempia.

Säilytä mascarpone-vadelmakuppikakut jääkapissa. Ne säilyvät kylmässä noin 3-5 vuorokautta.

Avainsanat: leipojat, leivonta, leivos, leivonnainen, ohje, resepti, mascarpone-vadelmakuppikakut, vadelmakuppikakku, vadelmakuppikakut, vadelma-cupcakes, cupcakes, vadelma cupcakes, vadelmacupcakes, mascarponekreemi, voikreemi, voikreemiruusu, voikreemikoristelu, mascarponekuppikakut, kuppikakut, kuppikakku, mascarpone vadelma cupcakes, mascarpone-vadelma-cupcakes, vadelmamuffinit

⇢ Seuraavalla sivulla: Kookos-mustikkamuffinit
⇠ Edellisellä sivulla: Valkosuklaa-lakka-panna cotta


Ei arvosteluja vielä!Sinun arvosanasi:Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Kesä lähestyy ja leivonnaisissa maistuvat mm. raparperi ja mansikka!
Kirpsakan makea mansikka-raparperipaistos vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact