EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Mehevä suklaakakkupohja, suussa sulava mokkakreemi ja tuhti suklaakuorrute takaavat herkullisen kahvihetken!

Helppo suklaakakkupohja oikealla suklaalla ja voilla ilman monimutkaisia valmistustapoja tekevät tästä kakkupohjasta varman valinnan. Kahvilla maustettu voikreemi sulaa suuhun. Mokkakakku on kahvipöytien klassikko, joka saa modernimman ilmeen nakuversiona.

Mokkakakku, nakukakku

17 cm halkaisijan korkea kakku tai 22 cm halkaisijan normaalikakku 15 hengelle.

  • 4 kpl kananmunia
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 1 dl kylmää vahvaa maitokahvia kostuttamiseen

Ota kananmunat huoneen lämpöön pari tuntia ennen leipomista. Lämpimät munat vaahtoutuvat paremmin ja nopeammin kuin jääkaappikylmät kananmunat.

Pilko suklaa ja voi samaan kulhoon. Sulata voi-suklaaseos mikrossa lyhyillä sykäyksillä aina välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Pohjusta kakkuvuoka leivinpaperilla. Vuokaa ei tarvitse voidella eikä jauhottaa. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, kunnes vispilän kuvio jää selvästi näkyviin vaahdon pinnalle. Lisää sula suklaa-voiseos ohuena nauhana samalla voimakkaasti vaahdotusta jatkaen. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerivaahtoon 2-3 erässä samalla nuolijalla ripeästi nostellen. Riittää, että kuivat aineet ovat tasaisesti vaahdon seassa eikä paakkuja ole. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista kakkupohjaa 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kakku irtoaa reunoilta ja tikkuun ei jää märkää taikinaa. Anna jäähtyä vuoassaan ennen irrottamista. Pyöräytä kakkuvuoan sisäreunoja myöten voiveitsellä tai paletilla ja irrota kakkupohja vuoasta. Kakkupohja on paras valmistaa päivää ennen täyttämistä, sillä tuoretta pohjaa on hyvin vaikea käsitellä. Peitä pohja tuorekelmulla tai muovipussilla ja säilytä huoneenlämmössä. Pohjan voi myös pakastaa, jolloin se säilyy noin kaksi kuukautta.

Irrota leivinpaperi varovasti ennen pohjan leikkaamista.
Leikkaa kakkupohjan paistopinta tasaiseksi.

Leikkaa kakkupohja vasta juuri ennen täyttämistä. Leikkaa korkea kakku neljään osaan, ensin keskeltä kahtia ja puolikkaat vielä kerran. Tavallinen 22 cm halkaisijan kakun voi leikata kolmeen tai jopa kahteen osaan.

Mokkakreemi:

  • 150 g (suolatonta) voita
  • 80 g tomusokeria
  • 3 rkl vahvaa kylmää kahvia

Ota voi huoneen lämpöön pari tuntia ennen kreemin valmistusta.

Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri kuohkeaksi kreemiksi, kunnes vaahto on valkoista. Lisää kylmä kahvi ohuena nauhana kreemin joukkoon samalla voimakkaasti vaahdotusta jatkaen. Käytä kreemi huoneenlämpöisenä!

Aseta alimmaksi kakkupohjaksi paiston aikana päällimmäisenä ollut osa. Kokoa kakku siis nurinpäin, vuoan pohjalla ollut osa tulee kakun päällimmäiseksi kerrokseksi – kakusta tulee tasainen, kun päällimmäisenä on vuoan tasaisella pinnalla ollut osa.

Kevyt kostutus riittää - kakkupohja on mehevä sellaisenaankin!
Ohut kreemikerros sitoo irtomurut kakkuun.

Kostuta pohjia kevyesti kylmällä maitokahvilla, myös vahva musta kahvi käy. Levitä mokkakreemiä tasainen ohut, noin 3-5 mm, kerros ja toista. Tarkasta jokaisen kerroksen jälkeen, että kakku on suorassa! Painele ja suorista tarvittaessa. Kuorruta kakku ohuella kreemikerroksella reunoja myöten, tämä kerros sitoo irtomurut ja kakkupohjat yhteen. Nosta jääkaappiin vähintäänkin 30 minuutiksi, mielellään jopa pariksi tunniksi. Kuorruta kakku lopulla kreemillä kauttaaltaan reunoja myöten. Kreemin ei tarvitse peittää kakun reunoja kokonaan vaan nakumalli toimii mokkakakussa erinomaisesti! Nosta kakku jääkaappiin ja valmista sillä välin suklaaganache.

Toinen hiukan paksumpi kreemikerros tekee kakusta kauniin nakukakun.

Suklaaganache:

  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 ml kuohukermaa
  • N. 1 rkl voita

Lämmitä kerma melkein kiehuvaksi kattilassa, nosta pois liedeltä, lisää pieneksi rouhittu tumma suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeiseksi voinokare ja sekoita tasaiseksi. Anna suklaaganachen paksuuntua hiukan ennen kakun kuorruttamista. Lusikoi suklaaganache kakun päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi reunoille saakka. Ganache saa valua rennosti kakun reunoilta alas. Koristele kakku haluamallasi tavalla, esimerkiksi marenkikuusilla.

Mokkakakku paranee ajan myötä, joten voit valmistaa kakun koristelua vaille valmiiksi päivää ennen tarjoilua. Koristele kakku vasta hetki ennen tarjoilua! Mokkakakku säilyy jääkaapissa noin 5 vuorokautta.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, täytekakku, kakku, mokkakakku, mokkakreemi, kahvikakku, kahvitäytekakku, mokkatäytekakku, kahvikreemi, kahvivoikreemi, voikreemi, mokkavoikreemi, juhlakakku, suklaaganache, suklaakuorrute, suklaakakku, suklaakakkupohja, suklaa kakku pohja, mehevä suklaakakkupohja, aito suklaakakku, suklaa-ganache, kahvi, mokka, nakukakku, naked cake, naku kakku, nakumokkakakku, kakkupohja

⇢ Seuraavalla sivulla: Suolapähkinä-suklaacookies
⇠ Edellisellä sivulla: Joonatan leipoo - Pähkinä-rusinapataleipä


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact