EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Pehmeä mustikkapiirakka on maustettu kardemummalla. Piirakan aineet yhdistetään keskenään ja paistetaan meheväksi, yksinkertaista ja maukasta!

Mustikka-kardemummapiirakka

24 cm halkaisijan piirakka.

  • 2 dl piimää
  • 125 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 kpl kananmunia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl kardemummaa jauhettuna
  • 4 dl tuoreita mustikoita
  • Pinnalle fariinisokeria

Sulata voi ja sekoita sokerin kanssa tasaiseksi. Lisää piimä ohuena nauhana samalla vispilällä vispaten. Lisää kananmunat, vispaa tasaiseksi. Yhdistä vehnäjauhot, sooda, kardemumma ja vaniljasokeri. Siivilöi kuivat aineet märkiin aineisiin ja nostele sekaisin nuolijalla.

Vuoraa 24-26 cm halkaisijan kakkuvuoka leivinpaperilla kauttaaltaan tai voitele vuoka kevyesti. Vuoraamalla vuoan leivinpaperilla säästyt tiskiltä ja piirakkaa on helppo siirrellä paiston jälkeen.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Ripottele mustikat pinnalle ja niiden päälle fariinisokeria reilusti.

Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes puiseen cocktailtikkuun ei jää märkää taikinaa.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, kesäleivonta, mustikkapiirakka, mustikkapiiras, piirakka, piiras, mustikka-kardemummapiirakka, mustikkakardemummapiirakka, kardemummapiirakka, kesäpiirakka, mustikka, kardemumma

⇢ Seuraavalla sivulla: Kurpitsa-seesamileipä
⇠ Edellisellä sivulla: Kuningatar-britakakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact