EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Rustiikki omenagalette viettelee rapealla kuorellaan ja mehevällä täytteellään. Helppoakin helpompi omenapiirakka – Nypi galetten ainekset taikinaksi, kauli ohueksi matoksi, lado täytteillä ja paista!

Omenagalette

Kananmunaton.

6 hengelle.

Pohja:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 150 g voita
  • Noin 2-4 rkl kylmää vettä

Täytteeksi:

  • Omenahilloa, noin 8 rkl
  • Mantelimassaa, noin 5 rkl
  • Omenoita, noin 3 kpl
  • Fariinisokeria, noin 2 rkl
  • Kanelia, noin 1 tl
  • Reunoille maitoa tai kermaa ja hienoa sokeria

Yhdistä kaikki pohjan aineet paitsi vesi ja nypi karkeaksi muruksi. Lisää vettä pieni määrä kerrallaan ja puristele taikinaksi. Lopeta veden lisääminen, kun saat paineltua muruseoksen kiinteähköksi isoksi taikinaksi. Painele taikina noin 2 cm paksuiseksi levyksi ja kääri muovikelmuun. Nosta taikina jääkaappiin vähintäänkin tunniksi. Voit valmistaa taikinan myös jopa viikon etukäteen, se säilyy hyvin muovikelmuun tiiviisti käärittynä.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi noin 5-10 mm paksuiseksi matoksi. Voit kaulia siitä minkä mallisen tahansa, pyöreän tai kantillisen.

Levitä runsas kerros omenahilloa ja raasta sen pinnalle mantelimassaa. Kuori ja pilko omenat lohkoiksi. Lado omenalohkot manteliraasteen päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja reilusti fariinisokeria.

Käännä reunakantit täytteen päälle. Voitele reunat kevyesti maidolla tai kermalla ja ripottele hienoa sokeria.

Paista omenagalettea 175 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes taikina on ottanut kauniisti väriä reunoilta ja pohjasta. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Galette maistuu erinomaiselta lämpimänä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera tai sellaisenaan täysin jäähtyneenäkin!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, piirakka, piiras, pie, ranskalainen piirakka, galette, gallette, ranskalainen galette, makea galette, makea piirakka, manteli, omena, mantelipiirakka, omenapiirakka, mantelinen omenapiiras, omenagalette, omena-galette, omena galette, mantelimassa, omenahillo, omena, sekoitettu voitaikina

⇢ Seuraavalla sivulla: Persikka-cobbler eli persikkapaistos
⇠ Edellisellä sivulla: Mutakakku


Lukijoiden arvosana:

****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact