EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Täydellisen pizzapohjan valmistukseen on varmasti monta erilaista tapaa. Toiset pitävät ohuesta ja rapeasta, toiset paksummasta ilmavasta pohjasta. Me Leipojissa pidämme molemmista, pizza kuin pizza vie kielen mennessään. Eihän aina voi olla salaattipäivä?!

Mitäs, jos seuraavana pizzapäivänä valmistatkin pizzan juureen leivottuun pohjaan! Tästä ei pizzapohja kyllä Suomen mittakaavassa parane. Parempaa saanet hakea Italiasta asti, mutta ehkäpä olisi syytä tyytyä tähän täydellisen ilmavaan ja maukkaaseen pizzapohjaan. Tässä pohjassa on niin paljon makua, että voit tehdä siitä sellaisenaan myös sämpylöitä!

Pizza juureen

Pizza juureen

Aloita pohjan valmistaminen edellisenä iltana juuren eli esitaikinan valmistuksella.

Juuri:

  • 1,5 dl kylmää vettä
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 dl durumjauhoja
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • (Reilu 1 rkl vehnäjuurta mikäli kaapistasi sellaista löytyy!)

Sekoita kaikki ainekset keskenään velliksi. Anna levätä huoneenlämmössä yön yli.

Ripaus vehnäjuurta auttaa kummasti pizzataikinan maussa ja koostumuksessa.

Lisää juureen seuraavana päivänä:

  • 1 dl haaleaa vettä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 dl durumjauhoja
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Mitä enemmän käytät durumjauhoja sitä rapeampaa pizzaa saat. Voit myös korvata durumjauhot kokonaan vehnäjauholla, jolloin saat pehmeämpää pannupizzamaisempaa pohjaa. Tarkkaile jauhojen määrää, taikinan tulee olla hiukan löysää. Mikäli taikina tuntuu kuivalta ja kovin kiinteältä lisää hiukan vettä. Vaivaa kevyesti öljytyllä pöydällä noin 8 minuuttia. Anna taikinan levätä noin tunnin verran, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.

Pizzataikina kohoaa mukavasti juurensa ansioista.

Taputtele ja venytä taikina hellästi leivinpaperoidulle pellille. Tarkoituksena on antaa taikinaan lepojen aikana muodostuneiden ilmakuplien pysyä ehjinä, ja tehdä pohjasta huokoisemman ja kevyemmän. Anna pohjan levätä pellillä hetki, noin 20 minuuttia, ennen päällysteiden levittämistä. Lado päälle mieleiset täytteet: tomaattikastike, juusto ja sitten haluamasi kasvikset tai lihatuotteet. Mikäli haluat ohuemman ja rapeamman pohjan paista pizza heti. Mikäli haluat enemmän reunaa ja pehmeämmän ja paksumman pohjan anna pizzan levätä ennen paistoa noin 20 minuuttia.

Täytä pizza mielesi mukaan, esimerkiksi salamilla ja luumutomaateilla.

Paista mahdollisimman kuumassa uunissa, noin 275-300-asteessa kypsäksi. Noin 8-12 minuuttia riippuen täytteistä ja pohjan paksuudesta.

Avainsanat: pizza, pizzapohja, taikina, juuri, esitaikina, raski, pannupizza, hyvä, helppo, ohje, resepti, leivonta, leipä, leipojat

⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Korvapuustit
⇠ Edellisellä sivulla: Porkkanasämpylät


Lukijoiden arvosana:

****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact