EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Kauniit prinsessaleivokset maistuvat vaniljalta, vadelmalta ja mantelilta. Näyttävät leivokset valmistuvat helposti kääretorttupohjasta ja marsipaanista.

Prinsessaleivos

Noin 10-12 leivosta.

Kääretorttupohja:

  • 4 kpl kananmunia
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja (gluteenittomaan versioon voit käyttää perunajauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta)

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 10-15 minuuttia. Vaahto on tarpeeksi vahvaa, kun vatkaimen jälki jää selvästi vaahdon pinnalle. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja nostele sekaisin nuolijalla. Kaada leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille ja tasoita pinta. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.

Perinteinen kääretorttupohja on oiva leivospohja prinsessaleivokselle.

Diplomaattikreemi:

  • 4 dl vispikermaa
  • 2 dl vaniljakreemiä
  • 2 rkl tomusokeria
  • 3 tl vaniljasokeria

Lisäksi tarvitaan vadelmamehua (esimerkiksi Funlight Vadelma) ja vadelmahilloa täytteeksi. Päälle vihreää marsipaania, noin 200 g pötkö riittää.

Valmista vaniljakreemi ohjeellamme itse, tällä ohjeella, tai käytä kaupan valmista vaniljakreemijauhetta. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen lopussa tomu- ja vaniljasokeri. Nostele valmis vaniljakreemi kermavaahdon joukkoon. Siirrä diplomaattikreemi pursotinpussiin, mikäli sinulta sellainen löytyy. Kreemin voi levittää myös lusikalla suoraan kulhosta.

Leikkaa kääretorttupohjan leveältä reunalta noin 8-10 sentin levyisiä pitkiä suikaleita kolme kappaletta. Kastele alin suikale kevyesti vadelmamehulla. Levitä pinnalle vadelmahilloa ja diplomaattikreemiä. Nosta toinen suikale täytteen päälle ja paina kevyesti tasaiseksi. Toista kostutus ja täyttö. Asettele viimeinen suikale täytteen päälle ja paina tasaiseksi. Kostuta pinta. Leikkaa päällimmäinen kerros kuperaksi, trimmaa reunoja veitsellä. Levitä tasainen kreemikerros koko komeuden päälle ja tasoita palettiveitsellä. Tee päällisestä kupolin mallinen kreemikupoli. Nosta leivos pakastimeen/jääkaappiin siksi aikaa, kun käsittelet marsipaanin. Näin marsipaani on hiukan helpompi asetella leivoksen pinnalle.

Pehmitä vihreä marsipaani pöytää vasten vaivaamalla notkeaksi. Ripottele pöydälle ja marsipaanin päälle tomusokeria. Kauli marsipaanista leivospohjaa leveämpi ja pidempi matto, noin 2-3 mm paksuinen matto. Irrota marsipaani tasaisin välein pöydän pinnasta, jotta se on valmiina helpompi liikuteltava.

Nosta leivospohja pöydälle, lähelle marsipaanimattoa. Nosta marsipaanimatto varovasti venyttämättä sitä ja siirrä leivospohjan päälle. Anna marsipaanin laskeutua kevyesti leivospohjan ympärille. Siloita pinta ja reunat käsillä tasaiseksi. Älä paina päältä liikaa, jotta leivokseen jää haluttu kupolin muoto. Trimmaa ylimääräinen marsipaani esimerkiksi pizzaleikkurilla tai veitsellä. Painele marsipaanin reuna leivospohjan alle. Leikkaa päädyt auki. Leikkaa leivoksiksi, noin 3 cm paksuisiksi paloiksi. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, prinsessaleivos, prinsessakakku, prinsessatorttu, prinsesstårta, prinsessbakelse, marsipaani, kääretorttu, diplomaattikreemi, vaniljakreemi, vaniljakerma, vadelmahillo

⇢ Seuraavalla sivulla: Sacher
⇠ Edellisellä sivulla: Raparperi-Britakakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Lokakuun julkaisu on täällä!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact