EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Veikeät pupukeksit ovat helppo ja hauska leivottava koko perheen voimin! Sokerikeksitaikinasta leivot kaiken muotoiset ja näköiset cookiesit, jotka viimeistellään tomusokerikuorrutuksella.

Pupukeksit

  • 100 g voita, huoneenlämpöistä
  • 1,25 dl sokeria
  • 0,5 kpl kananmunia
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • Ripaus suolaa
  • 2 tl maitoa
  • Koristetahnaan tomusokeria ja maitoa
  • Geelimäistä elintarvikeväriä tahnan värjäämiseen

Ota voi, muna ja maito huoneen lämpöön pari tuntia ennen leipomista.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Riko yhden kananmunan rakenne haarukalla ja kaada siitä puolet voi-sokerivaahtoon samalla voimakkaasti vaahdotusta jatkaen. Vatkaa tasaiseksi. Lisää maito ja vaahdota tasaiseksi. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa muovikelmuun käärittynä vähintäänkin kaksi tuntia ennen kaulimista.

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää puolikas kananmuna samalla voimakkaasti sekoittaen.
Nypi kuivat aineet voivaahtoon nopeasti. Älä vaivaa!

Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä noin 5 mm paksuiseksi matoksi. Paina keksimuotilla haluamiasi kuvioita taikinaan, esimerkiksi pupuja. Nostele veitsen avulla leivinpaperoidulle pellille tasaisin välein. Keksit eivät juurikaan leviä, joten voit asetella ne aika lähekkäin.

Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä 5 mm paksuksi matoksi ja ota kuvioita muotilla.

Paista 175 asteessa noin 8-12 minuuttia, kunnes keksit ovat ottaneet hiukan väriä pinnalta ja pohja on selvästi ruskettunut. Anna kuumien keksien seistä pellillä 5 minuuttia. Nosta lopuksi ritilän päälle jäähtymään. Anna jäähtyä kokonaan.

Valmista koristepikeeri maidosta ja tomusokerista. Lisää tomusokeriin pieni tilkka maitoa kerrallaan ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Tee reunoja varten paksua tahnaa ja sisäosia varten juoksevaa tahnaa. Värjää tahnaa geelimäisillä elintarvikeväreillä.

Pursota ensin ohuet reunat keksille. Anna jähmettyä noin vartti. Pursota juoksevammalla sokeritahnalla sisäosat ja levitä tarvittaessa tasaiseksi hammastikulla. Pursota pupulle vaaleanpunaisella juoksevalla tahnalla korvat vielä edellisen tahnan ollessa märkää, jotta korvista tulee tasaisemmat. Anna jähmettyä noin puoli tuntia. Koristele silmät ja viikset viimeiseksi mustalla elintarvikevärillä. Anna keksien jähmettyä rauhassa useamman tunnin verran, mielellään yön yli.

Pupukeksit säilyvät syötävinä ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä jopa usean viikon ajan.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, pääsiäinen, pupukeksit, jänis, pupu, pupu-keksit, pupu keksit, sokerikeksit, sugarcookies, sugar cookies, pääsiäiskeksit, sokeritahna, tomusokeri

⇢ Seuraavalla sivulla: Sandra leipoo - Pääsiäis-macaronit
⇠ Edellisellä sivulla: Veera leipoo - Pasha ja kulitsa


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Kesällä herkutellaan mm. näillä leivonnaisilla: gluteenittomalla mansikka-limekakulla, mansikka-crumblella ja raparperihyveellä!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact