EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Amerikasta alkunsa saanut samettisen täyteläinen Red Velvet –kakku on tuttu jo monelle eurooppalaisellekin. Suomessa vielä hiukan tuntemattomampi tuorejuustolla täytetty ja päällystetty kakku saa värinsä punaisesta elintarvikeväristä. Yksinkertainen valmistusohje takaa onnistumisen! Leivo jotakin uutta ja värikästä kahvipöytääsi – Red Velvet Cake.

Tämä kakku on omiaan tuorejuuston ystäville – vahva tuorejuuston maku hallitsee tätä täytekakkua. Koristele kakku isolla kasalla tuoreita marjoja, jotka tuovat siihen raikkautta tasapainottamaan tuorejuuston täyteläisyyttä.

Red Velvet –kakku

Yksi noin 23 cm halkaisijan kakku – noin 10 hengelle.

  • 2,5 dl kasviöljyä
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaota
  • 1 tl soodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 2,3 dl piimää
  • 3 kpl kananmunia
  • 1,5 tl punaista elintarvikeväriä

Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Yhdistä jauhot, suola, kaakao ja sooda.
Yhdistä munat, sokeri, piimä ja öljy. Lisää elintarvikeväri.
Yhdistä kuivat aineet märkiin aineisiin. Sekoita nopeasti pohjaa myöten tasaiseksi massaksi.

Kirkkaan punaisen värinsä kakku saa elintarvikeväristä.

Kaada taikina kevyesti voideltuun ja pohjalta leivinpaperoituun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla (vaikkapa hammastikku).

Anna pohjan jäähtyä vuoassa noin 30 minuuttia. Pyöräytä veitsellä vuoan reunan ja kakun välistä kevyesti – kakkupohja irtoaa reunoista kevyellä pyöräytyksellä. Käännä vuoka nurinpäin joko lautaselle, leikkuulaudalle tai puhtaan leivinpaperin päälle. Anna kakun jäähtyä vuoan alla. Leikkaa kakun hattuosa vielä kakun ollessa vuoassa, näin saat kakkuun tasaisen pinnan.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja neljään osaan. Täytä tuorejuustolla.

Tuorejuustotäyte:

  • 450 g maustamatonta tuorejuustoa huoneenlämpöisenä
  • 115 g voita huoneenlämpöisenä
  • 3-4 dl tomusokeria (huom. tarkista makeus ja lisää sokeria oman maun mukaan ennen täyttämistä!)
  • 3 rkl maitoa

Vaahdota pehmeää voita noin 1-2 minuuttia. Lisää pehmeä tuorejuusto ja vaahdota vielä 2 minuuttia. Lisää tomusokeri ja sekoita varovasti sekaisin. Lisää maito ja vaahdota tasaisen kermaiseksi vaahdoksi, noin 1-2 minuuttia.

Täytä kakun välit tuorejuustotäytteellä. Jätä täytteestä vajaa puolet kakun päällystämiseen!

Päällystä kakku tuorejuustotäytteellä ensin ohuella kerroksella, joka sitoo irtomurut kiinni kakkuun. Nosta kakku ainakin tunniksi jääkaappiin viilentymään. Huomioithan, että tuorejuustotäyte jähmettyy jääkaapissa – tuorejuustotäyte on vaahdotettava sähkövatkaimella uudestaan ennen käyttöä mikäli pidät sitä välillä jääkaapissa. Levitä loput tuorejuustosta kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi, joko pitkällä puukolla tai palettiveitsellä.

Koristele kakku tuoreilla marjoilla. Ota kakku huoneenlämpöön noin 20-30 minuuttia ennen tarjoilua, jotta tuorejuustotäyte pehmenee hiukan.

Kakku säilyy jääkaapissa noin 3-5 vuorokautta. Tuorejuustopinta saattaa hiukan kuivahtaa ilman suojakupua, mutta on siltikin aivan syömäkelpoista.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, red velvet, cake, kakku, punainen, sametti, kakut, täytekakku, tuorejuustotäyte, yksinkertainen, helppo, amerikkalainen, Amerikka, täyteläinen, marjat, mustikka, mansikka

⇢ Seuraavalla sivulla: Isoäidin kahvikakku
⇠ Edellisellä sivulla: Suklaatryffelikakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut pukille ja poroille pipareita?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact