EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Dekadentti suklaatryffelikakku viettelee syöjänsä! Mehevä suklaakakkupohja kostutetaan kahvilla ja täytetään suklaatryffelimoussella. Koristelun viimeistelevät valmiit suklaatryffelit. Pienikin pala riittää täyttämään suklaahampaan kolotuksen!

Suklaatryffelikakku

Yksi korkea 16 cm halkaisijan kakku tai 20 cm halkaisijan matalampi kakku. Tuplaa annos 25 cm kakkuun!

Suklaakakkupohja:

  • 100 g tummaa (n. 45-60%) suklaata rouhittuna
  • 25 g voita
  • 3 kpl kananmunia huoneenlämpöisinä
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Kostutukseen 1 dl vahvaa kahvia kylmänä

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pohjusta 16 cm halkaisijan kakkuvuoka tai kakkurengas leivinpaperilla. Vuoan reunoja ei tarvitse voidella/jauhottaa.

Sulata voi ja suklaa samassa astiassa lyhyillä sykäyksillä mikrossa. Sekoita välillä, jotta suklaa ei pala. Anna jäähtyä haaleaksi.

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 12 minuuttia. Muna-sokerivaahto on sopivaa, kun vatkaimen kuva jää selvästi vaahdon pinnalle.

Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Valuta suklaa-voiseosta ohuena nauhana muna-sokerivaahtoon samalla vaahdotusta jatkaen. Vaahdota tasaiseksi, kuopaise nuolijalla välillä pohja ja reunat, jotta seos on varmasti tasaista.

Siivilöi yhdistetyt kuivat aineet vaahtoon ja sekoita tasaiseksi nuolijalla. Varmista, että pohja ja reunat ovat myös sekoittuneet tasaisesti. Älä sekoita turhaa ylimääräistä, jotta kakkupohja pysyy kuohkeana. Riittää, että kakkupohja on tasaisesti sekaisin eikä siinä ole jauhopaakkuja. Kaada kakkutaikina leivinpaperoituun kakkuvuokaan ja tasoita pinta keskeltä reunoille päin. Keskelle saa jäädä pieni syvennys, sillä kakku kohoaa keskeltä paiston aikana eniten!

Paista suklaakakkupohjaa 175 asteessa noin 35-45 minuuttia, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista ja tuntuu kimmoisalta. Voit tarkistaa kypsyyden myös puisella cocktailtikulla, mikäli tikkuun ei jää märkää taikinaa on pohja kypsä.

Anna kakkupohjan jäähtyä 30 minuuttia ennen irrottamista vuoasta. Pyöräytä voi- tai palettiveitsellä kakkuvuoan reunoja myöten ja irrota kakkupohja vuoasta. Kumoa pohja ylösalaisin ja anna jäähtyä vuoan alla kokonaan. Voit leipoa kakkupohjan jopa 3 päivää ennen täyttämistä, mieluiten kuitenkin vähintäänkin 1 päivä ennen täyttämistä. Kunnolla jäähtynyt ja asettunut kakkupohja on helpompi leikata ja kasata.

Irrota leivinpaperi kakun pohjasta ja säilytä jäähtynyttä kakkupohjaa muovipussissa tai muovikelmulla tiukasti käärittynä huoneenlämmössä.

Valmista suklaatryffelitäyte.

Suklaatryffeli:

  • 200 g tummaa (45-60%) suklaata rouhittuna
  • 1 dl kuohukermaa
  • 25 g voita
  • 2 dl vispikermaa (kuohukermakin käy, mutta sen tilavuus vaahdotettuna on pienempi kuin vispikerman.)
  • 2 tl tomusokeria

Sulata suklaa ja kuohukerma samassa astiassa mikrossa lyhyillä sykäyksillä. Sekoita välillä tasaiseksi, jotta suklaa ei pala. Lisää tasaiseen suklaa-kermaseokseen voinokare ja sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi, kunnes voi on sulanut tryffelimassaan. Anna jäähtyä haaleaksi. Pyörittele muutama pieni tryffeli käsin pyöreiksi palleroiksi, jotka pyöritellään tummassa kaakaojauheessa. Valmiit tryffelit ovat kauniita kakun koristeita.

Vaahdota vispikerma ja tomusokeri. Vaahdota haalea tryffeliseos vaaleaksi. Nostele kermavaahto tryffelivaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Ota suklaatryffelistä noin kolmas osa sivuun kakun kuorruttamista varten.

Leikkaa kakkupohjan paistopinta tasaiseksi ja loput kolmeen osaan. Aseta paistossa päällä ollut puoli kakun alimmaiseksi kerrokseksi. Kokoa kakku kakkurengasta tai irtopohjavuokaa apuna käyttäen, paistossa käyttämääsi vuokaan. Halutessasi voit vuorata kakkuvuoan reunat leivinpaperilla, koottu kakku on tällöin helpompi irrottaa vuoasta. Voit kasata kakun myös vapaasti ilman kakkuvuokaa. Tarkista kakun suoruus jokaisen kerroksen yhteydessä ja painele kädellä tasaiseksi tarvittaessa!

Kostuta alin kakkupohja noin kolmasosalla kahvin määrästä. Käytä pullasutia apuna kakun kostuttamisessa, jotta kahvi leviää tasaisesti. Ota puolet suklaatryffelitäytteestä ja levitä tasaiseksi kerrokseksi kakkupohjan päälle. Nosta päälle keskimmäinen kakkupohja ja painele tasaiseksi. Kostuta kakkupohja edelliseen tapaan. Levitä loput suklaatryffelistä pohjan päälle. Nosta viimeiseksi paistossa vuoan pohjalla ollut tasainen pohja, aseta tasainen puoli kakun päällimmäiseksi. Painele kakku tasaiseksi ja tarkista suoruus. Kostuta pinta lopulla kahvilla. Halutessasi voit kostuttaa kakkua enemmänkin, mikäli olet oikein kosteiden kakkujen ystävä! Tällöin voit lisätä kostutuksen määrän kaksinkertaiseksi, 2 dl kahvia. Sivele kakun pintaan ohut kerros tryffelitäytettä, jotta kakkupohjan irtomurut tarttuvat kiinni kakun pintaan. Näin saat siistin ja viimeistellyn kakun, kun murut eivät sotke kakkua.

Irrota kakku vuoasta, mikäli sellaista käytit. Sivele ohut kerros tryffelitäytettä kakun reunoille murujen sitomiseksi. Nosta kakku jääkaappiin noin 1 tunniksi, täytteen kanssa. Ota jähmettynyt kakku huoneenlämpöön ja notkista suklaatryffelitäyte lusikalla helposti levitettäväksi. Sivele loput tryffelitäytteestä tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle ja reunoille. Tee kakun pinnasta peittävän tasainen, jotta se näyttää siistiltä. Reunat voi jättää nakuksi tai peittää täytteellä kokonaan. Tasoita kakun yläreuna palettiveitsellä tai puukolla vetämällä veistä kakun ulkoreunasta sisään päin sinua itseäsi kohden.

Valmista suklaaganache:

  • 80 g tummaa (45-60%) suklaata rouhittuna
  • 0,4 dl kuohukermaa
  • 20 g voita

Yhdistä rouhittu suklaa ja kerma ja sulata mikrossa lyhyin sykäyksin välillä sekoittaen. Lisää voinokare ja sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi. Valele suklaaganache jääkaappikylmän kakun reunoille, jotta saat valumat aikaiseksi. Kaada loput ganachesta kakun päälle ja tasoita pinta.

Koristele kakku suklaatryffeleillä, suklaahipuilla ja halutessasi kermapursotuksin!

Täyteläinen suklaatryffelikakku säilyy jääkaapissa jopa viikon verran.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, uusi vuosi, joulu, suomi100, suomi 100, suklaatryffelikakku, suklaakakku, kakku, täytekakku, suklaa tryffeli kakku, suklaatryffeli-kakku, suklaatryffeli kakku, suklaa-tryffelikakku, suklaa-tryffeli-kakku, suklaaganache, ganache, suklaatäyte, suklaamousse, suklaa-ganache, tumma suklaa, maitosuklaa, valkosuklaa

⇢ Seuraavalla sivulla: Kuohuva karpalokakku
⇠ Edellisellä sivulla: Taateli-saksanpähkinäkakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joulu tulla jollottaa.
Leivo jouluiseen kahvipöytään vaikkapa näitä herkkuja: gluteeniton suklaa-marenkijäädyke, suklaatryffelikakkua ja rommirusinapullaa!


© 2014-2017 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact