EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Mureat pikkuleivät ovat kuin unelma. Nämä Ruotsissa erityisen suositut pikkuleivät saavat erityisen mureutensa nostatusaineena käytetystä hirvensarvisuolasta, jota saa apteekeista.

Unelmat

40 kpl.

  • 75 g voita huoneenlämpöisenä
  • 2,25 dl sokeria
  • 0,75 dl kasviöljyä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl hirvensarvisuolaa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, noin 8 minuuttia. Lisää öljy ohuena nauhana samalla vaahdotusta jatkaen. Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri ja hirvensarvisuola. Lisää kuivat aineet ja puristele käsin nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Pyörittele pieniksi palloiksi, noin 1,5 rkl. Asettele leivinpaperoidulle pellille tasaisin välein, jätä pieni väli leviämisen varalle.

Paista 150 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat ottaneet kevyesti väriä myös pohjasta. Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä 10 minuuttia ja siirrä lopullisesti jäähtymään ritilän päälle.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, pikkuleivät, pikkuleipä, keksit, keksi, unelmat, drömmar, unelma-keksit, unelma-pikkuleivät, hirvensarvisuola

⇢ Seuraavalla sivulla: Veera leipoo - Joulujämäcookiet
⇠ Edellisellä sivulla: Sitruuna-lakritsimacaroons


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Tammikuussa sopii herkutella vaikkapa näillä ihanuuksilla: vaniljaisilla kristallipullilla, myslileivällä ja suussa sulavilla unelmilla!


© 2014-2017 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact