EtusivuReseptitOta yhteyttä

Mantelinen masariinitäyte ja raikkaat vadelmat täydentävät toisiaan tässä muropohjaisessa piirakassa. Vadelma-masariinipiirakka maistuu kahvipöydässä!

Klassinen masariinileivos piirakan muodossa vadelmien kanssa sulassa sovussa ei voi olla muuta kuin erinomaisen hyvää!

Vadelma-masariinipiirakka

20 cm halkaisijan piirakka.

Murotaikinapohja:

  • 100 g voita
  • 50 g sokeria
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 0,5 kpl kananmunia
  • 0,5 tl leivinjauhetta

Masariinimassa:

  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 4 kpl kananmunia
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Pinnalle noin 4 dl vadelmia

Aloita vadelma-masariinipiirakan valmistus murotaikinasta.

Paloittele voi ja vatkaa kananmunan rakenne rikki. Yhdistä aineet ja nypi murotaikinaksi. Murotaikinan voi valmistaa kätevästi myös monitoimikoneessa. Älä vaivaa taikinaa, riittää että ainekset ovat tasaisesti sekaisin! Taputtele murotaikina tasaiseksi 1-2 cm levyksi ja kääri muovikelmuun, nosta taikina jääkaappiin vähintäänkin tunniksi.

Murotaikina säilyy jääkaapissa hyvin muovikelmuun käärittynä jopa 2-3 viikkoa ja pakkasessa usean kuukauden. Voit siis hyvin valmistaa murotaikinan hyvissä ajoin. Pehmitä kylmässä säilytettyä taikinaa vaivaamalla sitä hetki pöytää vasten. Näin murotaikina on helpompi kaulia ja käsitellä, eikä murene niin herkästi kaulittaessa.

Kauli murotaikina kevyesti jauhotetulla pöydällä tasaiseksi noin 2 mm paksuiseksi matoksi, joka on reilusti 20 cm halkaisijan vuokaa suurempi. Voitele vuoka kevyesti ja ripottele pohjalle ohuelti jauhoja. Ripsauta pienesti vehnäjauhoja myös taikinamaton pinnalle ja kääräise murotaikina kevyesti kaulimen ympärille. Nosta taikina kaulimen avulla piirakkavuoalle ja asettele taikina löysästi sen päälle. Nosta taikinan reunoja varovasti ja painele taikina vuoan kantteja myöten. Leikkaa ylimääräinen taikina (paletti) veitsellä, niin saat kauniit tasaiset reunat piirakkaan. Pistele pohja haarukalla, jotta se paistuu tasaisesti. Nosta piirakkapohja jääkaappiin ja valmista tällä välin masariinimassa.

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Lisää munat yksitellen samalla voimakkaasti vaahdotusta jatkaen. Lisää seuraava muna vasta, kun edellinen on sekoittunut voivaahtoon tasaisesti. Yhdistä kuivat aineet ja nostele sekaisin nuolijalla voivaahtoon. Ripottele puolet vadelmista murotaikinapohjan päälle. Kaada masariinimassa murotaikinapohjan päälle. Ripottele pinnalle loput vadelmat. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes piirakan keskusta ei enää hylly vuokaa liikuteltaessa.

Koristele jäähtynyt masariinipiirakka punaisella tomusokerilla, mansikkatomusokerilla, ja vadelmilla. Tarjoile vadelma-masariinipiirakka kevyesti vatkatun kerman ja vadelmien kera.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, kesäleivonta, vadelmapiirakka, vadelmapiiras, vadelma-masariinipiirakka, vadelma masariini piirakka, vadelmamasariinipiirakka, masariinit, masariini, manteli, vadelmamantelipiirakka, mantelipiirakka, masariinipiiras, masariinileivos

⇢ Seuraavalla sivulla: Vadelma-krokanttikakku
⇠ Edellisellä sivulla: Kurpitsa-seesamileipä


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact