EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Pehmeät vehnäsämpylät ovat helppo leivottava vaikkapa brunssille tai iltapalaksi.

Vehnäsämpylät

Noin 12 sämpylää.

  • 250 g lämmintä vettä (38 C tuorehiivalle/42 C kuivahiivalle)
  • 25 g tuorehiivaa (1 pussi kuivahiivaa)
  • 25 g sokeria
  • 6 g suolaa
  • 430 g vehnäjauhoja
  • 25 g pehmeää voita (huom. ei sulaa!)

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa korpputaikinaa kunnes vahva sitkoverkko on muodostunut, noin 15 minuuttia käsin tai 10 minuuttia koneellisesti. Anna taikinan levätä 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat rikki. Paloittele taikina 12 osaan. Pyörittele taikinapaloista pyöreitä pullia. Pyörittele kämmenellä pöytää vasten pullista pitkulaisia sämpylöitä. Asettele leivinpaperoidulle pellille tasaisin välein. Anna sämpylöiden nousta peitettynä noin 40 minuuttia. Sopivasti kohonneet sämpylät ovat kimmoisia ja ilmavia.

Hyvin kohotetut sämpylät ovat pehmeitä paistonkin jälkeen.

Paista vehnäsämpylät 210-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, helppo, vehnäsämpylä, vehnä-sämpylä, vehnä sämpylä, sämpylät, leipä, iltapaa, aamupala, ruokaleipä

⇢ Seuraavalla sivulla: Viipurinrinkelit
⇠ Edellisellä sivulla: Dobos-kakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact