EtusivuReseptitOta yhteyttä

Raikas appelsiini-mangojuustokakku piristää kahvipöydässä. Appelsiinilla maustettu juustokakku päällystetään mangokiilteellä. Pohjana kakussa on gluteeniton keksipohja, joten juustokakku sopii myös keliaakikoille.

Appelsiini-mangokakku

Yksi 24 cm halkaisijan kakku. Noin 12-15 hengelle. Gluteeniton.

Keksipohja:

  • 160 g gluteenittomia kaura- tai digestivekeksejä (esim. Tesco-merkkisiä)
  • 65 g maidotonta margariinia

Sulata margariini mikrossa tai kattilassa. Murskaa keksit monitoimikoneessa hienoksi muruksi tai puukolla. Sekoita sula margariini keksimuruun ja painele keksimuru leivinpaperilla vuoratun 24 cm halkaisijan irtopohjavuoan pohjalle.

Appelsiinijuustokakku:

  • 200 g appelsiinimarmeladia
  • 3 tl liivatejauhetta tai 6 liivatelehteä
  • 3 rkl appelsiinimehua
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl vispikermaa
  • 1 dl tomusokeria

Turvota liivate ohjeen mukaisesti appelsiinimehussa 5 minuuttia ja kuumenna juoksevaksi mikrossa.

Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi, jätä kermavaahto kevyeksi. Notkista tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi tahnaksi. Notkista appelsiinimarmeladi lusikalla pehmeäksi. Yhdistä juokseva liivate appelsiinimarmeladin kanssa, sekoita tasaiseksi. Kaada seos tuorejuuston sekaan ja sekoita tasaiseksi. Nostele kermavaahto nuolijalla tuorejuuston joukkoon ja kaada keksipohjan päälle. Tasoita pinta palettiveitsellä. Nosta jääkaappiin vähintäänkin tunniksi ennen päällisen laittamista.

Mangokiille:

  • 2 dl mangososetta
  • 1 dl vettä
  • 1,5 tl liivatejauhetta tai 3 liivatelehteä
  • 1,5 rkl sitruunamehua

Yhdistä mangosose ja vesi vispilällä tasaiseksi. Turvota liivate edelliseen tapaan ja kuumenna juoksevaksi. Lisää liivate mangososeeseen ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Kaada varovasti appelsiinijuustokakun pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintäänkin 3 tuntia.

Irrota kakku vuoasta pyöräyttämällä voi- tai palettiveitsellä vuoan sisäreunoja pitkin ja avaa irtopohja vuoan mekanismi varovasti. Siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoilualustalle. Nosta kakkua irti leivinpaperista palettiveitsen avulla ja hivuta leivinpaperi pois kakun alta.

Koristele kakku haluamallasi tavalla tuoreilla marjoilla ja hedelmillä.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, appelsiinimangojuustokakku, appelsiinikakku, appelsiinijuustokakku, appelsiini-mangojuustokakku, juustokakku, mangokakku, appelsiini-mango-juustokakku, appelsiini-mangokakku, gluteeniton, keliakia, keksipohja, liivate, hyydykekakku, moussekakku, kakku

⇢ Seuraavalla sivulla: Lucia-pullat
⇠ Edellisellä sivulla: Banoffee


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact