EtusivuReseptitOta yhteyttä

Tästä ei herkku paljoa parane. Makeiden leivonnaisten luottoherkku Banoffee on helppo leivottava. Banoffee leivotaan gluteenittomista kaurakekseistä, jolloin se soveltuu myös gluteenitonta erikoisruokavaliota noudattaville!

Banoffee

Gluteeniton. 24 cm halkaisijan piirakka.

Pohja:

  • 200 g gluteenittomia kaurakeksejä
  • 100 g voita

Jauha keksit hienoksi muruksi. Sulata voi. Yhdistä voi ja keksimuru, sekoita tasaiseksi. Painele keksimuru leivinpaperilla pohjustetun 24 cm halkaisijan irtopohjavuokaan. Keksipohja nousee hiukan reunoille, noin 1 cm korkeudelle. Tasoita keksimuru vuokaan ruokalusikan kuperalla puolella. Vedä myös reunat lusikalla. Nosta keksipohja jääkaappiin jähmettymään. Valmista sillä välin toffee.

Toffee:

  • 65 g voita
  • 65 g fariinisokeria
  • 395 g (1 prk) kondensoitua maitoa (sokeroitua)

Voit valmistaa toffeen joko kattilassa tai mikrossa. Nopein ja helpoin tapa on valmistaa toffee mikrossa.

Yhdistä isossa kulhossa tai kattilassa voi ja fariinisokeri. Lämmitä voi-sokeriseosta mikrossa 1 minuutin ajan. Sekoita hiukan jo sulanutta seosta vispilällä. Lämmitä vielä täydellä teholla toinen 1 minuutti. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Voit sulattaa voi-sokeriseoksen miedolla lämmöllä myös kattilassa samalla vispilällä sekoittaen. Lisää seokseen purkillinen kondensoitua maito, sekoita tasaiseksi vispilällä. Kuumenna seosta mikrossa 2 minuuttia täydellä teholla. Sekoita vispilällä. Kuumenna vielä toiset 2 minuuttia. Toffee kuohuu kuumetessaan, joten käytä tarpeeksi isoa astiaa ettei se kuohu yli.

Voit myös keittää toffeeta kattilassa. Anna seoksen kiehua noin 1 minuutti ja sekoita tasaiseksi. Kaada toffee jäähtyneen keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Anna toffeen jähmettyä ainakin 1 tunti, mielellään useampi.

Irrota jähmettynyt banoffee pohja vuoasta pyöräyttämällä keksipohjan ja vuoan välistä palettiveitsellä tai tavallisella voiveitsellä. Paina pohjaa myöten, jotta reuna ei hajoa. Avaa irtopohjavuoka varovasti ja siirrä leivinpaperin avulla tarjoilualustalle. Hivuta leivinpaperi banoffeen alta varovasti pois. Täytä banaaniviipaleilla ja kermavaahdolla.

Täyte:

  • 2 kpl keskikokoisia tai isoja banaaneja
  • N. 2,5 dl vispikermaa

Pilko kuoritut banaanit toffeen päälle, asettele tasaisesti.

Vaahdota vispikerma ja pursota tai levitä banaanien päälle. Koristele raastamalla pinnalle suklaata.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, piirakka, kakku, gluteeniton, keliakia, banoffee, banaani, toffee, gluteeniton keksipohja, kinuski, kondensoitumaito

⇢ Seuraavalla sivulla: Appelsiini-mangokakku
⇠ Edellisellä sivulla: Aprikoosi-kookossilmät


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact