EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Perinteiset kaneliässät valmistuvat näppärästi kanelilla maustetusta murotaikinasta.

Ässät

Noin 50 kpl.

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 kpl kananmunia
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1,5 tl kanelia

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, ei sula!, ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Lisää kananmuna ja jatka vaahdotusta, kunnes seos on tasaista. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli. Sekoita kuivat aineet käsin voi-sokerivaahtoon. Puristele nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina muovikelmuun, painele levyksi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintäänkin 1 tunti. Voit tehdä taikinan jo päivää aikaisemmin ja laittaa taikinan yöksi jääkaappiin!

Paloittele taikina pieniksi reilun peukalon pään kokoisiksi paloiksi ja pyörittele noin 7 senttimetrin mittaisiksi tangoiksi. Pyörittele tangot kanelisokerissa ja muotoile kevyesti ässiksi. Nosta leivinpaperoidulle pellille, jätä pieni vara leviämiselle.

Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ässät ovat ottaneet kevyesti väriä myös pohjasta.

Kaneliässät säilyvät ilmatiiviisti pakattuna huoneenlämmössä tai hiukan viileämmässä, jopa useita viikkoja. Kaneliässät voi halutessaan myös pakastaa.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, kaneliässät, ässät, pikkuleivät, pikkuleipä, keksit, keksi, murotaikina, kanelisokeri

⇢ Seuraavalla sivulla: Grahamkeksit
⇠ Edellisellä sivulla: Sandra leipoo - Lucia-pullat


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Leipojat viettävät kesälomaa elo-syyskuun!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact