EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

18.11.2015

Hei kaikki!

Hetki on vierähtänyt edellisestä kerrasta, kun tänne kirjoittelin ja jaoin leipomukseni. Täytyy kyllä sanoa, että olen kaivannut leipomista ja tänne kirjoittamista. Olen ollut todella kiireinen pientein villipetojeni kanssa. Joulu on jo nurkan takana, ja minkälainen äiti oikein olisin, jos en antaisi keittiötä villikko-leipureideni avoimeksi leikkikentäksi! Leivoimme lasten kanssa jouluisia sahramipullia.

Lucia-pullat

35 kappaletta.

  • 50 g tuorehiivaa
  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 g sahramia
  • 2 dl sokeria
  • 5 dl maitoa
  • 250 g maitorahkaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • Noin 16 dl (n. 960 g) vehnäjauhoja

Koristeluun:

  • 1,5 dl rusinoita

Voiteluun:

  • 1 kananmuna

Sulata voi. Sekoita sahrami morttelissa sokerin kanssa. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää maitoon myös kananmuna, sokeri-sahramiseos, suola, sula voi, maitorahka ja reilu kaksi kolmasosaa vehnäjauhoista. Lisää vehnäjauhoja tarpeen mukaan. Taikinan tulee olla pehmeää, mutta ei märkää. Alusta taikinaa vaivaamalla joko käsin noin 20 minuuttia tai yleiskoneella noin 15 minuuttia.

Anna taikinan levätä liinan tai muovikelmun alla noin 30 minuuttia. Nosta taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Jaa se 35:een noin 20 cm pitkään osaan ja muotoile pullista S:n muotoisia pullia tai perinteisiä pyöreitä pullia. Aseta pullat leivinpaperoidulle uunipellille. Koristele pullat halutessasi rusinoilla. Anna kohota noin 20 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista uunin keskiosassa 6-10 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin keltaisia. Paistoaika riippuu paljon pullien palakoosta ja uunista.

Lähde: http://www.ica.se/recept/lussebullar-med-kvarg-4404/

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, ohjeita, reseptejä, Sandra leipoo, lussekatten, lussebullar, saffran, lucia-pulla, lucia pulla, luciapulla, sahramipulla, sahrami joulupullat, joulu, adventti, Lucian päivä, pullataikina, maitorahka

⇠ Edellisellä sivulla: Luumu-rahkapitko


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Sandra

Kirjoittaja on parikymppinen Tukholmassa asuva kahden pienen lapsen äiti, joka on kiinnostunut hyvästä ja terveellisestä ruoasta, valokuvaamisesta ja bloggaamisesta. Sandra on Leipojat.fi -sivuston uusi jäsen, joka kirjoittaa kuukausittain leipomisesta (sen opettelemisesta..) ja arjesta lasten kanssa!

Mikäli haluat tietää Sandrasta lisää, voit seurata hänen ruotsinkielistä blogiaan osoitteessa: http://sandrarogers.me/

Sandra leipoo - Näkkileipä
Sandra leipoo - Rukiinen porkkanaleipä
Sandra leipoo - Aamiaissämpylät
Sandra leipoo - Pizzasämpylät
Sandra leipoo - Calzone
Sandra leipoo - Pääsiäis-macaronit
Sandra leipoo - Mustikka-banaanileipä
Sandra leipoo - Bagelit
Sandra leipoo - Jouluinen näkkileipä
Sandra leipoo - Lucia-pullat


© 2014-2017 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact