EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Ihanat Budapest-leivokset sulavat suuhun. Gluteeniton manteli-marenkipohja täytetään valkosuklaa-tuorejuustotäytteellä ja hedelmillä. Leivos viimeistellään tummalla suklaalla ja tomusokerilla. Leivo yllättävän helpot leivonnaiset kahvipöytään ja vakuuta kahvivieraasi!

Budapest-leivos

Gluteeniton.

  • 4 kpl valkuaisia
  • 1 dl siro-sokeria
  • 0,5 dl mantelijauhetta
  • 0,5 dl mantelirouhetta
  • 0,25 dl maissitärkkelystä

Täyte:

  • 100 g maustamaton tuorejuustoa
  • 130 g valkosuklaata
  • 1 dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 viipaletta säilykepersikkaa/mangoa

Aloita Budapest-leivonnaisen valmistaminen pohjan leipomisesta. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Lisää valkuaisiin siro-sokeria kolmessa erässä samalla niitä vaahdottaen. Vaahdota valkuaiset kovaksi marengiksi. Marenki on valmis, kun vispilän kuvio jää selvästi pystyyn sen pinnalle.

Yhdistä mantelijauhe, mantelirouhe ja maissitärkkelys. Nostele kuivat aineet sekaisin kovan marenkivaahdon joukkoon nuolijalla. Siirrä marenkiseos pursotinpussiin tai isoon minigrip-pussiin, leikkaa pääty noin 1,5 cm paksuuden kohdalta auki. Pursota leivinpaperoidulle uunipellille marenkisoiroja pituussuunnassa vieri viereen. Marenkiseoksen paksuus saisi olla noin 1 cm. Uunipellin koosta riippuen saat joko yhden ison marenkipohjan tai kaksi pienempää. Paista marenkipohjaa 175 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea kauttaaltaan. Anna pohjan jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä.

Valmista seuraavaksi täyte.

Sulata valkosuklaa pienillä sykäyksillä mikrossa, 30 sekunnin välein. Vaahdota kerma tanakaksi vaahdoksi. Yhdistä tuorejuusto ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi nopeasti sähkövatkaimella. Kaada valkosuklaa ohuena nauhana tuorejuuston sekaan samalla seosta sähkövatkaimella sekoittaen. Nostele kermavaahto sekaan nuolijalla.

Ota puhdas suuri leivinpaperiarkki ja käännä budapest-pohja ylösalaisin sen päälle. Irrota paistossa pohjaan tarttunut leivinpaperi varovasti. Levitä täyte tasaisen pohjan päälle. Valuta persikat ja pilko pieniksi paloiksi. Ripottele persikat täytteen päälle. Rullaa marenkipohja kääretortun tapaan leveyssuunnassa rullalle. Käytä leivinpaperia ja sormia apuna rullatessa. Kiristä rulla viimeiseksi leivinpaperin avulla tiukahkoksi pötköksi. Kääri leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintäänkin 2 tunniksi.

Siisti rullan molemmat päädyt tasaisiksi. Sulata halutessasi pieni määrä tummaa suklaata, kaada se minigrip-pussiin. Leikkaa pussin päätyyn pieni aukko ja pursota suklaaraitoja rullan päälle. Nosta hetkeksi kylmään, jotta suklaa jähmettyy. Leikkaa jähmettynyt Budapest-rulla 4 sentin paksuisiksi leivoksiksi. Viimeistele siivilöidyllä tomusokerilla.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, gluteeniton, keliakia, budapest-leivos, budapestleivos, budapest leivos, budapest-leivonnainen, budapestleivonnainen, mantelipohja, marenkipohja, marenkileivos, marenki, tuorejuustotäyte, pääsiäinen, pääsiäisleivonta

⇢ Seuraavalla sivulla: Wilhelmina-keksit
⇠ Edellisellä sivulla: Merisuola-rosmariinileipä


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Leipojat viettävät kesälomaa elo-syyskuun!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact