EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Herkullinen pullapohjalla leivottu ja mustikoilla ja creme fraichella täytetty piirakka on kahvipöydän maukkain tarjottava!

Creme fraiche –mustikkapiirakka

2 kpl. Vähälaktoosinen.

  • 2,5 dl laktoositonta maitoa (rasvaton tai kevytmaito käy)
  • 30 g tuorehiivaa tai 11 g kuivahiivaa
  • 75 g sokeria
  • 1 kpl kananmunia
  • Ripaus suolaa
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 65 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 kpl kananmunia voiteluun

Lämmitä maito noin 28-asteiseksi, haaleaksi. Liota tuorehiiva maitoon tai ripottele kuivahiiva vehnäjauhojen sekaan. Lisää kananmuna, sokeri, kardemumma, suola ja vehnäjauhot. Vaivaa aineet sekaisin tasaiseksi taikinaksi koneella noin 8 minuuttia ja käsin tuplasti pidempään. Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina taikinan sekaan ja heitä perään ripsaus vehnäjauhoja, jolloin voi imeytyy taikinaan nopeammin. Vaivaa vielä 6 minuuttia koneella tai tuplasti pidempään käsin. Anna taikinan levätä kulhossa muovikelmulla peitettynä noin 30 minuuttia.

Pullataikina ehtii kohota levon aikana runsaastikin.

Kaada taikina pöydälle ja jaa se kahtia. Pyörittele taikinapaloista pöytää vasten pyöreät pallot. Kauli pallot pitkähköiksi veneiksi. Anna pullaveneiden nousta leivinliinan alla noin 20 minuuttia. Valmista tällä välin mustikkatäyte!

Mustikkatäyte:

  • 6 dl vähälaktoosista creme fraichea (maitorahkakin käy!)
  • 2 kpl kananmunia
  • 3 dl sokeria
  • 5-6 dl (pakaste) mustikoita

Sekoita creme fraiche, kananmuna ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää mustikat. Täytteestä riittää kahteen piirakkaan.

Kermainen Creme fraiche tuo täyteläisen maun tähän herkulliseen mustikkapiirakkaan.

Painele kohonneisiin pullaveneisiin syvennys täytettä varten. Paina kunnolla kämmenellä selkeä syvennys jättäen noin 1-2 cm reunat. Kaada täyte syvennykseen. Anna mustikkapullan kohota uunin lämpenemisen ajan. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Voitele reunat huolellisesti kananmunalla.

Paista 190 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes mustikkapulla on ottanut kauniisti väriä myös pohjasta. Voit nostaa mustikkapullaa kevyesti veitsellä ja kurkata onko pulla ottanut pohjastakin väriä!

Säilytä jäähtynyt Creme fraiche -mustikkapiirakka jääkaapissa muovikelmulla peitettynä. Pullapohjaan leivottu piirakka on parhaimmillaan leivontapäivänä, mutta säilyy kylmässä 3 vuorokautta. Reuna saattaa kuivua jääkaapissa, mutta täytteen vuoksi se on suositeltavaa.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, mustikkapulla, rahkapulla, creme fraiche –mustikkapiirakka, creme fraiche – mustikkapullapiirakka, creme fresh-pulla, mustikka-creme fresh-pulla, mustikkacremefraichepulla, mustikkarahkapulla, mustikka-rahkapulla, mustikka-rahka pulla, täytepulla, mehevä, maukas, helppo, juhlava, laktoositon, pullataikina, pullaohje, pullataikinaohje, pitko, mustikkapiirakka pullapohjalla

⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Basilika-mustikkapiirakka
⇠ Edellisellä sivulla: Mansikkatorttu


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Heinäkuun julkaisu on täällä!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact