![]() 5.7.2017 Mustikan ja basilikan herkullinen liitto löytyy tästä piirakasta. Toimivat erittäin hyvin yhdessä! Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin ruokalusikallinen perunajauhoja. Basilika-mustikkapiirakka
Basilikasokeri:
Muruseos:
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka. Tee basilikasokeri. Mittaa sokeri ja basilikanlehdet kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi. ![]() Tee taikina. Sekoita pehmeä voi ja 1 dl basilikasokeria. Sekoita joukkoon muna. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri, suola ja leivinjauho keskenään. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä mustikat tasaisesti piirakan päälle. ![]() ![]() ![]() Valmista muruseos nyppimällä voi ja loput basilikasokerit sekä vehnäjauho ryynimäiseksi seokseksi. Pilko basilikanlehdet ja sekoita muruseokseen. ![]() ![]() Ripottele seos piirakan päälle tai vaihtoehtoisesti painele ohuelti piirakan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. ![]() Piirakka maistuu herkulliselta ihan sellaisenaan, mutta halutessasi kylkeen sopii hyvin myös esimerkiksi vaniljakastike tai jäätelöpallo. ![]() Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, joonatan leipoo, mustikkapiirakka, mustikkapiiras, basilika-mustikkapiirakka, mustikka-basilikapiirakka, basilikapiirakka, makea piirakka, basilikamustikkapiirakka, basilika mustikka piirakka, piirakka, piiras, kesäleivonta ⇢ Seuraavalla sivulla: Marjapiirakka Amerikan malliin Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
JoonatanOlen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Joonatan leipoo - Focaccia Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact