EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

5.7.2017

Mustikan ja basilikan herkullinen liitto löytyy tästä piirakasta. Toimivat erittäin hyvin yhdessä! Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin ruokalusikallinen perunajauhoja.

Basilika-mustikkapiirakka

  • 125 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 kpl kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Ripaus suolaa
  • 400 g mustikoita

Basilikasokeri:

  • 1,3 dl sokeria
  • 0,5 ruukkua basilikaa

Muruseos:

  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 10-15 basilikan lehteä
  • Lisäksi voita piirakkavuoan voiteluun

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka.

Tee basilikasokeri. Mittaa sokeri ja basilikanlehdet kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.

Tee taikina. Sekoita pehmeä voi ja 1 dl basilikasokeria. Sekoita joukkoon muna. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri, suola ja leivinjauho keskenään. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä mustikat tasaisesti piirakan päälle.

Valmista muruseos nyppimällä voi ja loput basilikasokerit sekä vehnäjauho ryynimäiseksi seokseksi. Pilko basilikanlehdet ja sekoita muruseokseen.

Ripottele seos piirakan päälle tai vaihtoehtoisesti painele ohuelti piirakan päälle.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Piirakka maistuu herkulliselta ihan sellaisenaan, mutta halutessasi kylkeen sopii hyvin myös esimerkiksi vaniljakastike tai jäätelöpallo.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, joonatan leipoo, mustikkapiirakka, mustikkapiiras, basilika-mustikkapiirakka, mustikka-basilikapiirakka, basilikapiirakka, makea piirakka, basilikamustikkapiirakka, basilika mustikka piirakka, piirakka, piiras, kesäleivonta

⇢ Seuraavalla sivulla: Linzin torttu
⇠ Edellisellä sivulla: Creme Fraiche -mustikkapiirakka


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Joonatan

Olen 28-vuotias vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Raportoin leipomuksistani Leipojat.fi -sivustolla kuukausittain.

Joonatan leipoo - Focaccia
Joonatan leipoo - Korvapuustit
Joonatan leipoo - Fariinisokerikeksit
Joonatan leipoo - Hiekkakakut
Joonatan leipoo - Feta-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Omena-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Risupiirakka
Joonatan leipoo - Gluteeniton bataattipiirakka
Joonatan leipoo - Juustokakku-soufflé
Joonatan leipoo - Keikautettu kinkkukakku
Joonatan leipoo - Omena-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Levylihapiirakka
Joonatan leipoo - Glögileipä
Joonatan leipoo - Pähkinä-rusinapataleipä
Joonatan leipoo - Mandariini-tofupiirakka
Joonatan leipoo - Sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Texmex-piirakka
Joonatan leipoo - Pinaatti-juustomuffinit
Joonatan leipoo - Hasselpähkinä-kaurakeksit
Joonatan leipoo - Raparperi-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Vadelma-banaanileipä
Joonatan leipoo - Puolukkajuustokakku
Joonatan leipoo - Hatšapuri
Joonatan leipoo - Suolainen panettone
Joonatan leipoo - Caramelitas-piirakka
Joonatan leipoo - Pellava-tomaatti-focaccia
Joonatan leipoo - Lakulaskiaispullat
Joonatan leipoo - Parmesaanileipä
Joonatan leipoo - Parsapiirakka
Joonatan leipoo - Pannukeksi
Joonatan leipoo - Tonnikalapiirakka
Joonatan leipoo - Brie-sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Mansikka-vuohenjuustopiirakka
Joonatan leipoo - Palsternakkarieskat
Joonatan leipoo - Basilika-mustikkapiirakka
Joonatan leipoo - Omenaiset naurispiiraat
Joonatan leipoo - Granaattiomenaskonssit


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact