EtusivuReseptitOta yhteyttä

Englantilainen hedelmäkakku

  • 200 g voita
  • 200 g sokeria
  • 200 g kananmunia (n. 3 kpl)
  • 300 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 300 g kuivattuja hedelmiä (mincemeat-täyte!)
  • 100 g mantelirouhetta
  • 50 g rommia, konjakkia tai brandya

Aloita kahvikakun valmistaminen liottamalla kuivattuja hedelmiä alkoholissa hetken aikaa, esim. yön yli.

Lämmitä uuni 175-asteiseksi.
Ota aineet jääkaapista hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Kun voi ja sokeri ovat huoneenlämpöisiä vaahdota ne kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Lisää taikinaan vehnäjauhot ja kuivatut hedelmät sekä mantelirouhe. Sekoita kakkutaikinaa käsin esim. nuolijalla niin että kaikki ainekset ovat sekoittuneet taikinaan tasaisesti. Massassa ei saa näkyä jauhopaakkuja. Sekoita siis tarpeeksi, mutta älä liikaa tai kakusta tulee sitkeää.

Paista 175 asteessa noin tunti. Voit kokeilla kypsyyttä puutikulla; kun tikkuun ei jää enää taikinaa on se kypsä. Näet kypsyyden myös siitä, että kakku irtoaa vuoan reunoista ja pinta tuntuu kimmoisalta koskettaessa.

Jotta kakkuun tulee tasainen pohja, annostele taikina vuokaan ja tee keskelle taikinaa syvennys nuolijalla!

⇢ Seuraavalla sivulla: Taatelikakku
⇠ Edellisellä sivulla: Mallaslimppu


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact