EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Mehevä taatelikakku kruunaa perinteisen joulun kahvipöydän.

Taatelikakku

  • 240 g vettä
  • 240 g sokeria
  • 200 g taateleita
  • 200 g rasvaa
  • 160 g (2 isoa tai 3 pientä) kananmunia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 280 g vehnäjauhoja

Keitä vesi, sokeri ja taatelit soseeksi. Lisää voi sulamaan seokseen.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Vatkaa sähkövatkaimella, jolloin seos samalla jäähtyy. Kun seos on jäähtynyt lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Lisää lopuksi vehnäjauhot, joihin on seulottu nostatusaineet.

Paista 175 asteessa noin 1 tunti.

Taatelikakku säilyy huoneenlämmössä noin 2 viikkoa.

⇢ Seuraavalla sivulla: Hedelmäinen joulupulla
⇠ Edellisellä sivulla: Englantilainen hedelmäkakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Helmikuussa nautitaan talvesta ja mm. näistä herkuista:
pellava-tomaatti-focacciasta, venäläisistä lihiksistä eli cheburekeistä ja vegaanisista mokkapaloista!


© 2014-2017 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact