EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Hauskat fudge-kauralastut valmistuvat uunipellillinen kerrallaan – leikkaa pellillisestä tarjottavaksi sopivan kokoisia lastuja! Fudge-palat tuovat leivonnaisiin ripauksen toffeemaista makeutta ja mukavaa suutuntumaa. Paloja löydät ainakin isompien markettien leivontahyllystä.

Fudge-kauralastut

Noin 20 kappaletta.

  • 115 g huoneenlämpöistä voita
  • 1,25 dl sokeria
  • 1,75 dl fariinisokeria
  • 1 kpl kananmunia
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 3,5 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 150 g fudge-paloja

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Lisää muna ja suola, sekoita hyvin. Yhdistä loput kuivat aineet ja lisää ne kevyesti nuolijalla voi-sokerivaahtoon. Pyörittele taikinasta palloja, noin 1 rkl taikinaa. Asettele pallot kauaksi toisistaan, jotta ne mahtuvat leviämään. Jätä tarpeeksi väljää, jotta keksit eivät leviä toisiinsa kiinni. Paista fudge-kauralastuja 175 asteessa noin 8-12 minuuttia, kunnes ne ovat ottaneet kevyesti väriä kauttaaltaan.

Mikäli kauralastut ovat levinneet kauttaaltaan, leikkaa ne terävällä veitsellä sopiviksi paloiksi. Säilytä fudge-kauralastut ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä tai mikäli mahdollista hiukan viileämmässä (ei jääkaapissa!). Kauralastut säilyvät hyvänä jopa useita viikkoja.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, fudge, fudge-kauralastut, kauralastut, fudge kauralastut, fudge-kaura-lastut, fudge-kaurakeksit, kaurakeksit, toffee, toffeekeksit, toffeelastut

⇢ Seuraavalla sivulla: Aurajuustosämpylät
⇠ Edellisellä sivulla: Veera leipoo - Omenapiirakka piimäpohjalla


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact