EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Suolaisen makoisat aurajuustosämpylät kätkevät sisällensä makua ja luonnetta! Näitä aurajuustomurulla täytettyjä sämpylöitä ei tarvitse edes voidella – nauti sämpylät sellaisenaan!

Aurajuustosämpylät

Noin 12 kappaletta.

  • 250 g (2,5 dl) haaleaa vettä
  • 235 g durumjauhoja
  • 200 g vehnäjauhoja
  • 8 g (1 tl) suolaa
  • 40 g oliiviöljyä
  • 20 g tuorehiivaa tai 6 g kuivahiivaa
  • Täytteeksi aurajuustoa

Yhdistä sämpyläaineet ja vaivaa koneella 8 minuuttia tai käsin 15 minuuttia. Anna sämpylätaikinan levätä kulhossa muovikelmulla tai –pussilla peitettynä 30 minuuttia. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja paloittele 12 osaan. Pyörittele taikinapalat pyöreiksi kämmenellä pöytää vasten. Kauli sämpylät levyiksi, ripottele pinnalle aurajuustomurua ja pyörittele kierteelle. Taikinan voi paloitella myös 6 osaan, kaulia auki, täyttää aurajuustomurulla ja pyörittää tiukahkoksi rullaksi. Leikkaa rulla saksilla viljan tähkän muotoiseksi. Nosta aurajuustosämpylät leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan. Anna nousta noin 40 minuuttia.

Lämmitä uuni 230 asteeseen. Nosta sämpylät uuniin ja laske lämpötila 210 asteeseen. Paista aurajuustosämpylöitä noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat ottaneet kauniisti väriä myös pohjasta.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, aurajuustosämpylät, aura juusto sämpylät, aurajuusto sämpylät, aurajuusto-sämpylät, aurasämpylät, juustosämpylät, leipä, aurajuustomuru, sämpylöitä

⇢ Seuraavalla sivulla: Yrtti-juustosämpylät
⇠ Edellisellä sivulla: Fudge-kauralastut


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact