EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Kermainen pannacotta ja mausteinen glögihyydyke ovat verraton makupari! Glögi-pannacotta on joulun ajan herkullisin jälkiruoka.

Glögi-pannacotta

4 annosta.

Pannacotta:

  • 5 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 kpl vaniljatankoja
  • 1,5 tl liivatejauhetta
  • 1,5 rkl vettä

Glögihyydyke:

  • 3 dl glögitiivistettä
  • 1 dl vettä
  • 2 tl liivatejauhetta
  • 2 rkl vettä

Aloita valmistaminen pannacottasta.

Yhdistä kattilassa kerma ja sokeri. Kaavi vaniljatangon siemenet kattilaan. Lämmitä seosta pienellä lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Kiehauta seos keskilämmöllä samalla sekoittaen pohjaa myöten. Ota seos pois liedeltä.

Sekoita liivatejauhe veteen juomalasissa, anna turvota 5 minuuttia. Kuumenna turvonnut liivate mikrossa takaisin nestemäiseksi - huom. varo ettei liivate kuohu lasista yli, nopea kuumennus riittää! Kaada liivate ohuena nauhana lämpimän kerman sekaan samalla vispilällä sekoittaen.

Kaada pannacotta tarjoiluastioihin. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi. Valmista glögihyydyke vasta kun pannacotta on hieman jähmettynyt.

Lämmitä glögitiiviste ja vesi kuumaksi kattilassa.

Sekoita liivatejauhe kahteen ruokalusikalliseen vettä juomalasissa, anna turvota 5 minuuttia. Kuumenna turvonnut liivate mikrossa takaisin nestemäiseksi - huom. varo ettei liivate kuohu lasista yli, nopea kuumennus riittää! Kaada liivate ohuena nauhana lämpimän glögin sekaan samalla vispilällä sekoittaen.

Anna glögihyydykkeen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada tai lusikoi jäähtynyt ja jo hiukan paksuuntunut glögihyydyke erittäin varovasti pannacottan päälle. Anna glögi-pannacottan hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Tarjoiluvinkki! Murusta glögi-pannacottan päälle piparkakkuja juuri ennen tarjoilua.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, glögi-pannacotta, glögi pannacotta, glögipannacotta, glögi, panna cotta, kermavanukas, kermahyydyke, joulu, pikkujoulut, jouluruoka, jälkiruoka, vanilja, glögihyydyke, glögikiille, leivonnainen, kerma

⇢ Seuraavalla sivulla: Karpalomousse
⇠ Edellisellä sivulla: Piparkakkutalon taikina


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joulu tulla jollottaa.
Leivo jouluiseen kahvipöytään vaikkapa näitä herkkuja: gluteeniton suklaa-marenkijäädyke, suklaatryffelikakkua ja rommirusinapullaa!


© 2014-2017 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact