EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Tämä helppo ja maukas gluteeniton pizzapohja maistuu myös muille pizzan ystäville. Pehmeä ja ilmava pizzapohja valmistetaan vaaleasta gluteenittomasta jauhoseoksesta. Täytteeksi tietysti sitä mikä makunystyröitä milloinkin kutkuttaa!

Gluteeniton pizza

1 pizza tai tuplaa annos uunipellilliseen.

  • 1 dl lämmintä vettä
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytimme Pirkan vaaleaa jauhoseosta)
  • 5 g kuivahiivaa tai 20 g tuorehiivaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 dl oliiviöljyä

Täytteeksi:

  • Tomaattikastiketta (paseerattu tomaatti, suola, pizzamauste ja oliiviöljy)
  • Kinkkua/pepperonia/tonnikalaa
  • Aurajuustoa
  • Juustoraastetta

Sekoita kuivahiiva jauhoihin tai liota tuorehiiva veteen. Lisää suola, öljy ja gluteeniton jauhoseos. Vaivaa käsin tasaiseksi taikinaksi, riittää että jauhot ovat tasaisesti sekoittuneet nesteiden kanssa eikä jauhopaakkuja enää ole.

Taputtele taikina saman tien leivinpaperoidulle uunipellille noin 5 mm paksuiseksi pizzapohjaksi. Anna nousta ilmavaksi noin 30-40 minuuttia.

Levitä pohjalle tomaattikastiketta ja täytteet.

Paista 250-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia, kunnes reunat ovat ottaneet hiukan väriä.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, ohjeita, reseptejä, gluteeniton, gl, gluten-free, keliakia, keliaakikko, erikoisruokavalio, pizza, pizzapohja, pizzaohje, gluteeniton pizzapohja, helppo, hyvä, ilmava, maukas

⇢ Seuraavalla sivulla: Leseleipä
⇠ Edellisellä sivulla: Veera leipoo - Syrnikit - venäläiset rahkaletut


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact