EtusivuReseptitOta yhteyttä

Amerikkalaiseen tapaan runsas kahvikakku maustetaan banaanilla ja ananaksella ja viimeistellään pekaanipähkinämurulla! Suun täydeltä makua yhdellä puraisulla – tiikerikakku on saanut uuden kilpailijan!

Hedelmäinen pekaanikakku

20 cm halkaisijan kakku.

Kakku:

  • 115 g ruskitettua voita
  • 2 kpl kananmunia
  • 1 iso banaani muussattuna
  • 1,25 dl ananasmurskaa ilman nestettä
  • 1 tl (bourbon) vaniljatahnaa tai 2 tl vaniljasokeria
  • 190 g vehnäjauhoja
  • 150 g sokeria
  • 55 g fariinisokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl sokeria

Sekoita tasaiseksi kanelisokeriksi.

Sulata voi keskilämmöllä kattilassa ruskeaksi. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes voi tuoksuu pähkinäiseltä ja on ruskehtavaa. Anna jäähtyä.

Vatkaa munat, ananasmurska, muussattu banaani, sokeri, fariinisokeri ja vanilja. Sekoita tasaiseksi vispilällä. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli. Lisää edelliseen ja nostele tasaiseksi taikinaksi nuolijalla tai puulastalla.

Pekaanimuru:

  • 40 g vehnäjauho
  • 55 g fariinisokeria
  • 1 tl kanelia
  • 50 g viileää voita
  • 60 g pekaanipähkinöitä pilkottuna rouheeksi

Murusta vehnäjauhot, fariinisokeri, kaneli ja voi. Nypi käsin sekaisin muruseokseksi. Lisää viimeiseksi pekaanipähkinärouhe ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Vuoraa 20 cm halkaisijan pyöreä kakkuvuoka leivinpaperilla. Kakku on helpompi nostaa pois vuoasta, kun leivinpaperi on vuokaa suurempi.

Kaada puolet kakkutaikinasta vuokaan ja tasoita. Ripottele yksi kolmasosa pekaanimuruseoksesta taikinan päälle. Ripottele puolet kanelisokerista murun päälle. Kaada loput kakkutaikinasta murun päälle ja tasoita pinta.

Esipaista hedelmäistä pekaanikakkua 25 minuuttia 175 asteessa. Lisää loput pekaanimuruseoksesta kakun pinnalle, kun kakku on alkanut jo hiukan kypsyä. Paista kypsäksi, noin 15-20 minuuttia lisää. Kokeile kakun kypsyyttä puisella cocktailtikulla, mikäli tikkuun ei jää märkää taikinaa on kakku valmis. Koristele hiukan jäähtynyt kakku glasyyrillä.

Glasyyri:

  • N. 1 dl tomusokeria
  • N. 1-2 rkl maitoa, halutun koostumuksen mukaisesti

Yhdistä tomusokeri ja maitoa vähän kerrallaan, sekoita tahnaksi. Sokeriglasyyrin tulee olla notkeaa mutta ei täysin vetelää, jotta se jää kakun pinnalle. Ripottele glasyyri ruokalusikalla kakun päälle noroiksi.

Nauti kakku jäähtyneenä sellaisenaan kuuman juoman kera! Makea kakku lämmittää mieltä ja ruumista.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, hedelmäinen pekaanikakku, pekaanipähkinäkakku, pekaanikahvikakku, hedelmäkakku, hedelmäkahvikakku, banaanikakku, ananaskakku, kahvikakku, kakku, piirakka, pekaanipähkinämuru, pekaanimuru, muruseos, crumble, pähkinäkakku

⇢ Seuraavalla sivulla: Luumupitko
⇠ Edellisellä sivulla: Inkivääri-valkosuklaablondiet


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact