EtusivuReseptitOta yhteyttä

Ihanat tuoreesta inkivääristä ja valkosuklaasta leivotut blondiet ovat vastustamaton herkku kahvipöydässä!

Inkiväärin terveysvaikutukset ovat moninaiset. Sen on todettu auttavan useampaankin vaivaan ja sairauteen, kuten ruoansulatusvaivoihin, kiputiloihin ja jopa syöpään. Tuoretta inkivääriä voi käyttää leivonnassa ja ruoanlaitossa vaivattomasti – sen vahva ja raikas maku sopii erinomaisesti myös makeaan leivontaan!

Inkivääri-valkosuklaablondiet

20 x 25 cm vuoka.

  • 225 g sulaa voita
  • 4 dl fariinisokeria
  • 2 kpl kananmunia
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl soodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 200 g valkosuklaata rouhittuna
  • 3 rkl raastettua tuoretta inkivääriä

Sulata voi mikrossa tai kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää fariinisokeri sulaan voihin. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä haaleaksi. Lisää kananmunat ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä vehnäjauhot, sooda ja suola. Lisää kuivat aineet voi-sokerisulaan. Sekoita tasaiseksi. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää rouhittu valkosuklaa ja raastettu tuore inkivääri. Nostele sekaisin taikinan joukkoon.

Vuoraa 20 x 25 cm halkaisijan vuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Inkivääri-valkosuklaablondiet saavat jäädä keskeltä tahmeaksi. Blondiet ovat valmiit, kun puutikkuun jää hitunen tahmeaa taikinaa syvälle työnnettäessä.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, tuore inkivääri, inkivääri-valkosuklaablondiet, inkiväärivalkosuklaa, inkivääri-valkosuklaa-blondiet, inkivääri-blondiet, brownie, raastettu inkivääri, valkosuklaarouhe, piiras, torttu, piirakka

Lähde:
http://www.medicalnewstoday.com/articles/265990.php
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=72

⇢ Seuraavalla sivulla: Hedelmäinen pekaanikakku
⇠ Edellisellä sivulla: Piparibrookies


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Hei, Inkivääri-valkosuklaablondiet pysyvät hyvänä ilmatiiviisti säilytettynä jopa viikonkin verran. Paloittele blondiet vasta vähän ennen tarjoilemista, jotta sisus pysyy mehevämpänä. Voit leipoa blondiet hyvissä ajoina ja pakastaa ne heti jäähtymisen jälkeen, tuoreina, jossa ne säilyvät kaksi kuukautta.

– Leipojat 01.04.2017

Hei! Kauankohan nämä säilyvät? Meinasin tehdä töihin loman alkamisen kunniaksi :)

– Duosan 31.03.2017

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact