EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Nämä simppelit sämpylät saavat potkua terveellisestä hunajasta ja auringonkukansiemenistä. Maitoon valmistettu taikina on mehevä ja helposti käsiteltävää. Voit asetella sämpylät pellille kukan muotoon – saat kauniin auringonkukkaleivän, josta jokainen voi lohkaista itselleen nautittavaksi oman terälehden!

Hunaja-auringonkukkasämpylät

Noin 18 kpl.

  • 500 g maitoa
  • 1 pss/11 g kuivahiivaa tai 30 g tuorehiivaa
  • 15 g suolaa
  • 30 g hunajaa
  • N. 600 g vehnäjauhoja
  • Auringonkukansiemeniä pinnalle

Lämmitä maito kuivahiivaa varten 42-asteiseksi, tuorehiivaa varten 37-asteiseksi. Sekoita kaikki aineet sekaisin, auringonkukansiemeniä lukuun ottamatta. Vaivaa taikinaan hyvä sitko, noin 15 minuuttia. Hyvän sitkon tunnistat siitä, että taikinaa pystyy kevyesti venyttämään ilman, että se repeää herkästi. Tällöin taikina tuntuu myös kimmoisalta ja sileältä. Anna taikinan levätä noin 45 minuuttia muovipussilla peitetyssä kulhossa. Muovipussi auttaa pitämään taikinan kosteana ja lämpötilan ylhäällä – täydellinen ilmasto taikinalle!

Taikina kohoaa mukavasti muovipussilla peitetyssä kulhossa.

Paloittele taikina 18 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Voit kuvioida sämpylöiden pinnat painamalla raapalla kaksi poikittaista viivaa halutessasi hiukan koristeellisempia sämpylöitä. Kostuta sämpylöiden pinnat kevyesti vedellä ja dippaa märkä puoli auringonkukansiemeniin. Asettele sämpylät löyhään kukan muotoon pellille, jätä tilaa kohoamiselle! Muoto on tietysti vapaavalintaista - voit asetella sämpylät pellille aivan tavallisestikin. Nostata sämpylöitä noin 45 minuuttia muovipussin sisällä, kunnes pinta tuntuu kimmoisalta koskettaessa. Tässäkin vaiheessa koko pellin laittaminen isoon esim. ruokakaupan muovipussiin auttaa sämpylöitä säilyttämään täydellisen ilmaston (kosteus/lämpö) kohoamiselle.

Paista 210 asteessa kauniin ruskeiksi, noin 15 minuuttia. Kypsät sämpylät ovat ottaneet mukavasti väriä kauttaaltaan, myös pohjasta.

Mikäli haluat tehdä sämpylöistä maidottomia voit käyttää nesteenä myös vettä. Tällöin sämpylöiden maku ja ulkona saattaa hiukan kärsiä, sillä maito korostaa hunajan makeutta ja antaa sämpylöille kauniin värin.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, hunaja, maito, auringonkukansiemen, siemenet, sämpylä, sämpylät, leipä, limppu, helppo, kukka

⇢ Seuraavalla sivulla: Mansikka-raparperipiirakka amerikkalaisittain
⇠ Edellisellä sivulla: Wienerleivät eli viinerit


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Raparperistä leipoo ihanaakin ihanampia piirakoita, kakkuja ja leivonnaisia, kuten tätä munatonta kardemummalla maustettua raparperimurupiirakkaa!


© 2014-2019 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact