EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Pehmeä hunaja ja raikas inkivääri maustavat tämän herkullisen kahvikakun, joka sopii erinomaisesti kahvipöytään tai iltapäiväteelle. Tuore raastettu inkivääri antaa kakulle hienon säväyksen mausteisuutta, jota hunajan makeus tasapainottaa ihanasti.

Inkivääri-hunajakakku

N. 1,5 l kakkuvuoka.

  • 150 g pehmeää voita
  • 1,5 dl hunajaa
  • 1 dl sokeria
  • 3 kpl kananmunia
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa

Vaahdota pehmeä, huoneenlämpöinen, voi sokeri, suola ja hunaja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen, hyvin sekoittaen munien lisäämisen välissä. Kuori ja raasta inkivääri raastimen pienellä terällä. Lisää inkivääriraaste nesteineen vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja nostele ne nopeasti sekaisin taikinaan. Riittää, että aineet ovat tasaisesti sekaisin. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.

Paista 175 asteessa noin 35-50 minuuttia. Paistoaika vaihtelee paljon vuoasta ja uunista riippuen. Kakku on kypsä, kun sen pinta on kimmoisa kosketukselle myös keskeltä kakkua. Voit tarkistaa kypsyyden myös hammastikulla, jos tikkuun ei jää märkää taikinaa kakkuun työnnettäessä on kakku kypsä.

Inkivääri-hunajakahvikakku säilyy huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna, esimerkiksi muovikelmuun käärittynä, noin kaksi viikkoa.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, tuore inkivääri, inkiväärihunajakakku, inkiväärihunajakahvikakku, hunajainkiväärikakku, hunaja-inkiväärikakku, inkivääri-hunaja kakku, inkivääri hunaja kakku, kahvikakku, kuivakakku, inkivääriraaste

⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Risupiirakka
⇠ Edellisellä sivulla: Kardemummapullat


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Hyvä resepti ?

– ***** 09.09.2016

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact