EtusivuReseptitOta yhteyttä

Kakkubuffettien kerma – Caffitella, Jyväskylä

Veimme pitkästä aikaa Leipojien tiimin herkkujen äärelle – Jyväskylän Palokassa sijaitsevan Caffitellan runsaalle kakkubuffetille vappusunnuntaina. Tässä kakkubuffetissa ei tarjoilut jääneet vaatimattomiksi tahi puutteellisiksi. Runsauden pula veti ilmeemme vakaviksi jo suolaisen tiskin ääressä.

Missä, milloin, kenelle ja mitä.

Pääasiassa Jyväskylän alueella vaikuttava leipomo-konditoria Caffitella tarjoaa niin suolaisia kuin makeitakin leivonnaisia omissa kahvila-lounasravintoloissaan, joita on jo kahdeksan kappaletta. Tuotteet leivotaan Caffitellan omassa leipomossa Jyväskylän Seppälässä, josta löytyy myös leipomomyymälä.

Caffi ja Cakku Buffetin -nimellä tarjoiltava kaiken mitä jaksat nautiskella -herkkuhetki on kaikissa Caffitellan toimipisteissä sunnuntaisin kello 12-16, huom. vain sunnuntaisin! Herkuttelubuffet maksaa 8,90 EUR sisältäen kaikki vitriinien suolaiset ja makeat tuotteet sekä itsepalvelujuomat kahvin, teen ja mehun. Alle 12-vuotiaat saavat nautiskella kaikesta tästä puoleen hintaan.

Vappuisena sunnuntaina Palokan toimipisteessä oli tarjolla mahdottoman paljon niin suolaista kuin makeaakin leivonnaista. Aloitimme toki tivaamalla ystävälliseltä henkilökunnalta, että voiko olla totta että aivan kaikkea saa maistaa?! Emme meinanneet millään uskoa, että myös suolaisen vitriinin tuotteet kuuluvat hintaan. Erillistä buffet-pöytää ei siis ole tarjolla, vaan kaikki myynnissä olevat vitriinituotteet ovat vapaata riistaa!

Tarjolla oli karjalanpiirakoita munavoilla, lihapiirakoita, pasteijoita, täytettyjä voileipiä ja croissantteja sekä suolaisia piirakoita. Ensimmäiseksi testasimme suolaisen puolen täytetyt focacciat, lihapiirakan ja suolaiset piiraat. Kaikki neljä testihenkilöämme kehuivat valintojaan kilvan. Piiraissa oli täytettä runsaasti ja kuorikin oli maukasta. Focaccia oli tuhti ja maukas. Kaiken sai myös lämmitettynä.

Siirryimme seuraavaksi makeisiin leivonnaisiin. Maistoimme niin pullia, viineriä, kakkuja kuin leivoksiakin. Makeassa vitriinissä oli tällä kertaa tarjolla suklaatryffelikakkua, shampanja-limekakkua, mansikkamoussekakkua ja jotakin neljättä kakkua, johon kenenkään rahkeet eivät enää herkuttelusession päätteeksi riittäneet. Aivan kaikkea ei pystynyt millään maistamaan. Jäipähän kokeiltavaa seuraavallekin kerralle! Kakut olivat meheviä, runsaita ja raikkaitakin. Ei moitteen sijaa.

Vapun kunniaksi vitriinistä löytyi tietenkin erilaisia munkkeja ja tippaleipiä. Tippaleivät upposivat makuraadin suihin kuin simaa vaan. Munkit sen sijaan jäivät lautasille, niiden ollessa armottoman vanhoja ja kuivia. Ensimmäinen puraisu munkista paljasti sen olevan jo useamman päivän vanha. Ikävän kokemuksen jälkeen paletti oli puhdistettava jollakin erinomaisella leivonnaisella, mansikka-rahkapullalla! Kaunis, tuoreella mansikalla koristeltu pulla oli mehevä, makea ja runsas - täydellinen pelastus munkin jälkeen.

Leipojat eivät koskaan tarjoile upporasvassa paistettuja munkkeja paistopäivän jälkeen, koska ne todellakin vanhenevat saman tien. Munkit ovat yhden päivän myyntitavaraa, jonka jokaisen ammattileipurin tulisi jo tietää.

Caffi ja Cakku buffetin parhaaksi äänestettiin lempinimenkin saanut kermahöttönen, wienertaikinainen iso pallo, jonka sisältä löytyy runsas annos kermavaahtoa ja vadelmahilloa. Kermahöttönen maistuu aidolta suomalaiselta leivonnaiselta. Tätä jäimme kaipaamaan Caffitellan kakkubuffetin jälkeen. Olisimme voineet nautiskella kermahöttösiä useammankin.

Suosittelemme Caffitellan Caffi ja Cakku buffettia kaikille sunnuntaista hemmotteluhetkeä ja jopa kevyttä lounasta haikaileville. Kahvilan suolainen tarjonta käy tuhtiudessaan lounaasta ja jälkiruokapuolikaan ei jätä ketään kylmäksi. Tänne ei tarvitse lähteä ahtamaan itseään täyteen makeaa, vaan järkevä hinnoittelu ja laaja niin suolaisten kuin makeidenkin leivonnaisten tarjonta pitää asiakkaan tyytyväisenä ilman sokerihumalaakin! Makuraatimme tunsi itsensä tyytyväisiksi ja hintansa väärtiksi, nautittuaan hiukan suolaista ja sen jälkeen maltillisesti makeaa jälkiruoaksi. Kiva vaihtoehto sunnuntaibrunssille tai päiväkahvittelulle kotioloissa – ei tiskiä, ei valmisteluja, vaan suoraan valmiiseen pöytään ja nautiskelemaan!

Lisätietoja Caffitellasta, toimipaikoista ja Caffi ja Cakku Buffetista löydät Caffitellan kotisivuilta: www.caffitella.fi/

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, artikkeli, leivos, leivonnainen, caffitella, jyväskylä, palokka, seppälä, kakkubuffetti, caffi ja cakku buffet, kakkubuffet, kakku-buffetti, kahvila, konditoria, leipomo, sunnuntai, lounas

⇢ Seuraavalla sivulla: Nutella-macaroons
⇠ Edellisellä sivulla: Veera leipoo - Maapähkinävoicookiet


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Huono mansikkakakku, esanssinen ja ylimakea. Kireä henkilökunta.

– Töykeä hlöstö 19.09.2018

Ruoan laatu heikkenee koko ajan ja hinnat nousee. Tämän päivän joululounas oli täys floppi, nettisivujen mukaan tarjolla oli vaikka ja mitä,mutta Seppälän caffitellassa onneton kattaus..ja paikka haisi pahalle. Meidän työporukka äänestää jatkossa jaloilla ja syö muualla. Eikä suositella muille..

– Entiset asiakkaat 13.12.2017

Kiitos tästä jutusta! Täytyy käydä testaamassa. Iso plussa siitä, että buffetissa on tarjolla myös suolaisia herkkuja.

– Elli 05.05.2017

Ajankohtaista

Kesä lähestyy ja leivonnaisissa maistuvat mm. raparperi ja mansikka!
Kirpsakan makea mansikka-raparperipaistos vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact