EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Kun kevät ei tunnu vieläkään koittavan ja arki heittelee eteen yllättäviä vastoinkäymisiä, tarvitaan jotain lohduttavaa ja helppoa. Niin helppoa, että reseptin osaa ulkomuistista ja suurin vaiva on vain pohtia, minne kaikki valmiit leipomukset saa piilotettua. Tämä resepti on alun perin Hummingbird Bakery Cookbookista, mutta veivattuani samat vaiheet läpi monen monituista kertaa, sain oiottua muutaman mutkan. Seuraavan kerran jätän vielä paistovaiheen väliin ja syön pelkän taikinan.

Maapähkinävoicookiet

Noin 24 cookieta.

  • 225 g pehmeää voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 2,5 dl ruokokidesokeria
  • 2 munaa
  • 1 tl aitoa vaniljaa (jauheena)
  • 240 g ”crunchy”-maapähkinävoita (esim. Pirkka tai Whole Earth)
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 tl ruokasoodaa
  • 75 g tummaa suklaata

Laita uuni päälle 170 asteeseen.

Vatkaa voi ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa.

Lisää seokseen pähkinävoi ja vanilja, vatkaa.

Sekoita erillisessä kulhossa vehnäjauho ja sooda keskenään, lisää sitten jauhoseos muuhun taikinaan. Lisää lopuksi sekaan rouhittu tumma suklaa ja sekoita kunnolla.

Lusikoi taikinasta leivinpaperille 5-6 cookieta kerralla, jätä cookieiden välille tarpeeksi tilaa, koska ne leviävät paistuessaan.

Paista jokaista satsia noin 10 minuuttia kerrallaan eli kunnes reunat ovat saaneet kauniin kullanruskean sävyn, mutta keskikohta on vielä hiukan sitkeä.

Anna cookieiden jäähtyä hetki, ennen kuin siirrät ne ritilälle tai vadille jäähtymään kunnolla, muuten ne hajoavat!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, veera leipoo, leivos, leivonnainen, keksi, cookie, pikkuleipä, maapähkinäcookies, maapähkinäkeksit, maapähkinävoi, peanutbutter

⇢ Seuraavalla sivulla: Kakkubuffettien kerma - Caffitella
⇠ Edellisellä sivulla: Vaniljakranssit


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact