EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Perinteinen sokerikakkupohja valmistetaan yksinkertaisista raaka-aineista: munista, sokerista ja vehnäjauhoista. Liikkeellä on paljon reseptejä, joissa kakkupohjaan laitetaan nostatusaineita ja perunajauhoja. Tehdessäsi perinteisen sokerikakkupohjan, joka on kevyt rakenteeltaan, et tarvitse nostatusainetta. Hyvin vatkatut kananmunat riittävät mainiosti kakun nostattamiseen. Tärkkelystä eli perunajauhoja ei enää nykypäivänä kakkupohjaan tarvita, sillä vehnäjauhot ovat riittävän vahvoja pitämään kakun kasassa sellaisenaankin.

6 munan kakkupohja

26 cm halkaisijan vuoka noin 15-18 hengen kakku

  • 6 kpl kananmunia (keskikokoisia)
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja

4 munan kakkupohja

24 cm halkaisijan vuoka noin 10-12 hengen kakku

  • 4 kpl kananmunia
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vahvaksi vaahdoksi.
Seulo joukkoon vehnäjauho ja sekoita nopeasti käsin.
Pohjusta kakkuvuoka leivinpaperilla.

Kakkuvuokaa ei tarvitse voidella/korppujauhottaa, leivinpaperi vuoan pohjalla riittää!

Paista 180-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 30-40 minuuttia.
Voit tarkistaa kakun kypsyyden työntämällä tikun sen sisälle; mikäli tikkuun ei tartu märkää taikinaa on kakku kypsä. Kakun kypsyyden voi myös tunnustella kädellä kakun pinnalta; mikäli kakku hyllyy on se vielä raaka. Kypsä kakku on irti vuoan reunoista.

Anna kakun jäähtyä hetki. Kumoa haalea kakku nurin lautaselle ja anna jäähtyä vuoassa. Kakun jäähdyttyä irrota kakku vuoasta vetämällä voiveitsellä tai paletilla vuoan ja kakun reunan välistä pohjaa myöten.

Avainsanat: leipojat, leivonta, resepti, ohje, kakkupohja, kakku, sokerikakkupohja, täytekakku

⇢ Seuraavalla sivulla: Mansikka-raparperijuustokakku
⇠ Edellisellä sivulla: Moccabebet


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut pukille ja poroille pipareita?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact