EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Kokonaan viljaton mansikkakermakakku leivotaan perunajauhoista. Mansikkahilloke keitellään tietysti tuoreista kotimaisista marjoista ja koko komeus täytetään runsaalla kermavaahdolla.

Aloita mansikkakakun valmistus mansikkahillosta, jonka voit keitellä valmiiksi jopa kuukausia aikaisemmin. Hillo säilyy pitkään ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa.

Kakkupohjan voi leipoa ja täyttää juhlia varten hyvissä ajoin - jätä vain kakun päällystäminen ja koristelu juhlapäivän aamuun. Leivo kakkupohja 2-3 päivää ennen tarjoilua. Täytä kakku vuorokausi tai kaksi ennen juhlapäivää. Viimeistele kakku kermalla ja koristeilla juhlapäivänä.

Gluteeniton mansikkakermakakku

Yksi 20 cm halkaisijan kakku, noin 8-10 hengelle.

Pohja:

  • 3 kpl kananmunia
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl perunajauhoja

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 10-15 minuuttia. Vaahto on valmista, kun vispilän jälki jää joksikin aikaa sen pinnalle. Siivilöi sekaan perunajauhot ja nostele sekaisin nuolijalla.

Pohjusta 20 cm kakkuvuoka leivinpaperilla. Kaada kakkutaikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkupohjaa 180 asteessa noin 20-30 minuuttia, riippuen uunista ja vuoasta. Tarkista kypsyys puisella cocktailtikulla, kun tikkuun ei jää märkää taikinaa on pohja valmis. Tipauta kakkupohja suoraan uunista noin 20 cm korkeudelta pöydälle. Tömäys päästää kakussa muodostuneen vesihöyryn pihalle, jolloin kakusta tulee kuohkea ja ilmava. Kakkuun ei tule keskelle kuoppaa, kun vuoka tiputetaan kuumana. Anna pohjan jäähtyä vuoassaan.

Valmista mansikkahillo.

  • 3 dl (pakaste)mansikoita
  • 1,5 dl hillosokeria
  • 2 rkl vettä

Keitä mansikoita, hillosokeria ja vettä keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes mansikat ovat pehmenneet ja sokeri sulanut kokonaan. Kaada lämmin hillo puhtaaseen purkkiin jäähtymään. Anna hillon jäähtyä kokonaan ennen käyttöä. Voit valmistaa hillon jo hyvissä ajoin, sillä se säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä purkissa kuukausia!

Aloita kakun kokoaminen.

Vaahdota kermavaahtoa täytteeksi ja koristeluun. Tarvitset täytteeksi noin 2-3 dl vispikermaa ja 2 tl tomusokeria vaahdotettuna ja koristeluun noin 2-3 dl vispikermaa ja 3 tl tomusokeria vaahdotettuna. Tietysti kermavaahdon maustaminen sokerilla on makuasia, lisää tai vähennä sokerin määrää mieltymyksesi mukaisesti. Mansikkahillossa on jo aika paljon sokeria, joten kerman ei tarvitse olla ylimakeaa!

Irrota leivinpaperi kakkupohjasta. Siisti kakkupohjan paistopinta leikkaamalla ohut paistunut kerros pinnalta pois. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Aseta alimmaiseksi paistossa päällä ollut kakkupohja. Kostuta pohja valitsemallasi kostukkeella erittäin kevyesti. Gluteeniton kakkupohja on höttöistä jo ilman kostutusta. Käytä kostutukseen pullasutia.

Levitä mansikkahilloa, runsas kerros, kakkupohjan päälle. Jätä 2-3 rkl hilloa kakun päällystämiseen. Levitä hillon päälle tasainen kerros 2 dl vispikermaa vaahdotettuna. Paina toinen kakkupohja sileä puoli ylöspäin kermavaahdon päälle. Painele kevyesti kakkua ja tarkista sen reunojen ja pinnan suoruus. Painelemalla ja liikuttamalla päällimmäistä pohja saat suunnattua kakun suoraan. Kostuta päällimmäinen pohja.

Levitä loput mansikkahillosta kakun päälle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Täytteestä reunoille pursuava kermavaahto tulee samalla levitetyksi tasaisesti kakun reunoille. Tämä kerros pitää kakun muruset paikallaan, jolloin kakun koristelu on helpompaa ja siitä tulee siistimmän näköinen. Voit nostaa kakun hetkeksi kylmään, 30 minuuttia riittää. Kermakerros jähmettyy hiukan ja tekee koristelusta vielä helpompaa. Voit valmistaa kakun tähän pisteeseen asti tarjoilua edeltävänä päivänä, se on jopa suositeltavaa. Kakun maut ja kosteus tasapainottuvat, kun saavat vetäytyä vuorokauden verran. Voit toki koristella kakun samalla kertaa ilman kylmään nostamistakin.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, gluteeniton täytekakku, gluteeniton kermakakku, viljaton täytekakku, viljaton kermakakku, viljaton mansikkakakku, gluteeniton mansikkakermakakku, mansikkakakku, kakku, mansikkahilloke

⇢ Seuraavalla sivulla: Mansikka-raparpericrumble
⇠ Edellisellä sivulla: Raparperihyve


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Kesällä herkutellaan mm. näillä leivonnaisilla: gluteenittomalla mansikka-limekakulla, mansikka-crumblella ja raparperihyveellä!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact